Špičák láká na výborné podmínky

Výborné podmínky pro lyžování panují i nadále na šumavském Špičáku. Areál v tomto týdnu ještě na některých pasážích využíval technické zasněžování, které ale bude o nastávajícím víkendu už vypnuté.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na upravených sjezdovkách tady stále leží do 70 cm sněhu. V sobotu 29. ledna se tu koná závod pro veřejnost - Red Bull Homerun. Provozu areálu se ale dotkne jen minimálně. Zhruba od 14 hodin bude uzavřena sjezdovka číslo 1 Turistická, start závodu je pak naplánován na 15,45 hodin. Zatrénovat si přímo ve středisku mohou nově i běžkaři.  

„U dojezdu sjezdovky číslo 1 Turistické jsme upravili zhruba tříkilometrový okruh s běžkařskými stopami. V okolí jsou pak desítky kilometrů dalších turistických tras. Běžky máme samozřejmě také ve výbavě naší půjčovny, takže kombinovat třeba dopolední sjezdovky s odpoledním výběhem můžou i ti, co je sebou nemají a rozhodnou se až tady,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.              

Sobotního závodu Red Bull Homerun by se mělo zúčastnit cca 300 lyžařů nebo snowboardistů. Limitem kromě maximálního počtu účastníků byla ještě spodní věková hranice – 16 let. Závodí muži a ženy v kategorii lyže a snowboard, a ještě se vyhlásí vítěz nejlepšího kostýmu. Kapacita závodu už je naplněna, takže se nejde přihlásit na místě. Diváci mohou být podél trati pouze na lyžích, v prostoru cíle pak i na botách. Po ukončení závodu organizátoři počítají s venkovní party (v souladu s pandemickými opatřeními).    

Ve zkratce bude průběh závodu vypadat následovně – před startem se účastníci dopraví lanovkou na sjezdovku č.1 Turistickou, kde odloží lyže/snowboardy. Přesunou se na startovní čáru, které je zhruba 200 metrů níže od jejich vybavení. Po odstartování musí co nejrychleji vyběhnout svahem ke svým lyžím/snowboardům, vklouznout do nich a projet celou sjezdovku s cílem v prostoru u věže rozhodčích (v místech cíle letních cyklistických závodů v downhillu, dojezd sjezdovek číslo 1 a 2).

Aktuálně se na šumavském Špičáku lyžuje na 13 sjezdovkách z 15. Z těch hlavních pak na jedničce Turistické (modrá), dvojce U zalomeného (červená), trojce Slalomové (červená) a rodinné Spodní Šanci (modrá, číslo 5). Dále také na sjezdovce od hlavního parkoviště (č.10), pro děti a začátečníky ještě na tratích pod hotelem Sirotek (č. 7 a 8) či dětském hřišti s pohyblivým kobercem (č.11) před chatou Hanička. Snowpark (překážky v něm) se stále připravuje/-í, otevřen by mohl být v příštím týdnu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka