Šumavský Špičák zase „jede“ v letošním obvyklém režimu. Prázdniny v Plzni zvedly návštěvnost.

Radost z více napadaného sněhu v minulém týdnu díky další teplotní vlně netrvala dlouho a provoz areálu na šumavském Špičáku se musel vrátit do letošního obvyklého aranžmá, které mu počasí dovolí.

Cílená propagace v Plzni

„Za této konstelace dokážeme připravit hlavní přes 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku, 600metrovou rodinou Spodní Šanci, trať od parkoviště a lyžařské hřiště pro děti s pohyblivým kobercem. Hlavně horní pasáže sjezdovek pořád nabízí velmi dobré lyžování.,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Jarní prázdniny v Plzni a okolních okresech pak pomohly návštěvnosti v pracovních dnech týdne. „Od pondělí do středy tady lyžovalo každý den okolo 1000 lidí. Na lanovce ani vlecích se žádné dlouhé fronty netvoří a v druhé polovině týdne má zase trochu sněhu připadnout,“ dodává k aktuálním podmínkám V. Kasík.

Na sjezdovkách, kde se nyní lyžuje, leží v průměru 40 cm promíchaného přírodního a technického sněhu. Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci, vlek k parkovišti a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu každý den od 8.30 do 16 hodin. K dispozici jsou všechny další služby – půjčovna vybavení, servis lyží či lyžařská škola. Večerní lyžování na Spodní Šanci se koná každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin.

Byl už také zahájen výprodej lyží z testovacího centra/půjčovny areálu. Jedná se o modely letošní zimy 2019/20 a k mání jsou za zhruba poloviční ceny oproti těm obvyklým.

Další aktuální info na www.spicak.cz

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka