Toužíte po novém televizoru? Tyto se nyní vyplatí!

Nabídka na trhu televizorů je opravdu široká a vyznat se ve všech pojmech nemusí být pro laika vůbec jednoduché. Jak si tedy vybrat televizor, který vám bude nejvíce vyhovovat? A zároveň tak, abyste při nákupu i ušetřili?

Cílená propagace v Plzni

Klasický nebo smart TV?

Časy, kdy vám při nákupu televizoru stačilo vědět, že nechcete černobílý ale barevný, jsou už dávno pryč. Dnes jsou jejich popisy plné neznámých pojmů, kterým ne každý rozumí.

V první řadě si tedy odpovězte na otázku, jak budete chtít váš televizor využívat. Na běžné sledování televizního vysílání a filmů z PC vám postačí klasický TV. Pokud hledáte možnost jeho připojení k internetu, budete potřebovat smart TV. Takový televizor vám pak poslouží i ke shlédnutí videí na YouTube, filmů a seriálů přes streamování služby. To ale není všechno. Smart TV si můžete zakoupit například s možností ovládání hlasem. Běžný způsob ovládání je přes ovladač, klávesnici nebo bezdrátovou myš.

Náš tip: Všechny typy televizorů, příslušenství a také mnoho jiného do vaší domácnosti si můžete vybrat v obchodě Okay. Abyste při nákupu ušetřili, využijte Okay slevový kupón.

Zvolte velikost úhlopříčky a rozlišení

vzdálenost místa, ze kterého budete televizor sledovat, od obrazovky. V nabídce na trhu si můžete vybírat TV s úhlopříčkou od 16 do 88 ". Kromě velikosti úhlopříčky by vás mělo zajímat rozlišení displeje - to ovlivňuje ostrost obrazu. Čím vyšší je tato hodnota, tím ostřejší bude obraz. Pokud má TV větší úhlopříčku, měl by mít i vyšší rozlišení. Můžete se setkat s následujícími údaji:

  • Na menší obrazovce v rozměru 32 "vám bude stačit i rozlišení 1366 x 768 pixelů označené jako ready HD.

  • Full HD je nejvíce používané rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Disponují jím televizory s rozměry úhlopříčky 32 - 43 ".

  • Ultra HD nazývané také UHD / 4K nabízí rozlišení 3840 x 2160 pixelů. Sledování takového televizoru vám přinese zobrazení každého detailu.

  • Nejvyšší rozlišení, až 7680 x 4320 pixelů, je označováno jako 8K. Ve srovnání s Ultra HD TV přináší 4krát lepší rozlišení.

Technologie

Rozdíly mezi jednotlivými modely jsou také v technologii, přičemž nejvíce rozšířenými jsou LED televizory. Jde o LCD televizory se speciálním podsvícením pomocí světélkujících diod, které vám přinese vysokou kvalitu obrazu. LED TV se vyznačují nízkou spotřebou a dlouhou životností. Obraz je jasný a dá se dobře sledovat i při sníženém osvětlení.

Dalším typem jsou OLED televizory, které využívají technologii bez podsvícení. Světlo generují jednotlivé body. OLED TV vynikají věrným zobrazením barev a výborným kontrastem. Výhodou je také tenčí obrazovka, nevýhodou však vyšší cena.

QLED televizory využívají podsvícení LED diodami a jsou jakousi inovací LED TV. Dosahují lepší kvalitu obrazu, vyšší jas a lepší zobrazení barev.

Náš tip: Velký výběr televizorů naleznete pod značkou Philips. Zdají se vám ceny příliš vysoké? Slevu z nich získáte, pokud využijete Philips slevový kód.

Vstupy a výstupy

Nezanedbatelným parametrem výběru jsou vstupy a výstupy televizoru. Předem byste si měli ujasnit, co všechno k němu budete připojovat. Bude to herní konzole, externí disk, kamera, Blu-Ray přehrávač či jiné zařízení? Všímejte si také polohu konektorů. Není velmi praktické, abyste si kvůli připojení kamery museli televizor otáčet. Vhodné je také zvolit model, který má více připojení, než momentálně potřebujete. Technologie se neustále vyvíjejí a možná už o rok či dva budete chtít připojit i další zařízení.

Autor: Jesika Žigová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka