Tým ABT CUPRA XE se chystají na Extreme E

Jezdci týmu ABT Cupra XE se chystají ve svých domovských zemích, Kataru a Švédsku, na další sezonu „elektrické odysey“.

Cílená propagace v Plzni

Dvojice jezdců trénuje v různých terénech se stejným impulzem: vystoupat po skvělých výkonech v posledních loňských závodech na nejvyšší stupeň vítězů v Extreme E. Tým dokončuje své přípravy na podnik Desert X Prix v Saúdské Arábii, jímž ve dnech 11. až 12. března vstoupí Extreme E do sezony 2023.

Klara Anderssonová hledá při ostré jízdě na ledu a sněhu v mrazivém počasí ve švédském Pite Havsbadu limity svého závodního vozu Tavascan XE. Nasser Al-Attiyah mezitím sjíždí duny ve 4500 kilometrů vzdálené katarské poušti poté, co vybojoval své páté vítězství v Rallye Dakar. Oba jezdci týmu ABT CUPRA XE odvedli v posledních dvou závodech  loňské sezony mistrovství Extreme E skvělé výkony – v Chile skončili na stupních vítězů a v posledním podniku v Uruguayi zvítězili – a nyní se připravují na nejextrémnější elektrickou výzvu, kterou přinese nová sezona Extreme E. Je to příběh kontrastů, které se vzájemně zesilují a které žene dopředu stejný nezastavitelný impulz.

Vyvážený tým

Písek a sníh; horko a chlad; zkušenosti a mladý talent. Nasser a Klara tvoří duo extrémů, které se dokonale doplňují: „Mám velkou radost, že budu v týmu znovu s Nasserem,  který je legendou motoristického sportu. Už v Chile a Uruguayi bylo jasné, že jsme dobrý tandem,“ říká Klara. Švédská jezdkyně se oficiálně stala členkou týmu ABT CUPRA XE po svých vynikajících výkonech v posledních dvou závodech loňské sezony. „Pocházíme z velmi odlišného prostředí, jsme zvyklí na různé terény a naše silné stránky se vzájemně doplňují,“ říká. Nasser k tomu dodává: „Tvoříme dobrý tým; spojuje nás stejná vášeň pro motoristický sport.“

Extrémní přípravy

„Chceme-li úspěšně zvládnout elektrickou odyseu, musíme trénovat tělo i mysl,“ vysvětluje Nasser. Proto testují své řidičské dovednosti na nejrůznějších površích od ledu až po písečné duny. „Sníh je pro trénink ideálním terénem, protože je velmi kluzký, což vás nutí přizpůsobovat svou techniku řízení. Je to perfektní nástroj, chcete-li se zdokonalovat jako jezdec,“ říká Klara. „Nejoblíbenějším místem pro mé tréninky je poušť. Pro profesionálního jezdce není písek od sněhu tak odlišný, jak by se mohlo zdát, a po písečných dunách můžete také ‚surfovat‘,“ dodává Nasser. Tavascan XE, který se letos představí v novém barevném designu, podle Klary „zvládne téměř cokoli – je tak velký a výkonný, že je radost ho řídit“. „Jeho zrychlení je neuvěřitelné v jakémkoli terénu,“ dodává Klara.

První výzva sezony

Desert X Prix.

„První závod v jakékoli disciplíně je vždy těžký, ale pojedeme na plný plyn,“ říká Nasser.

CUPRA v nové sezoně Extreme E zintenzivňuje své zaměření na elektrický motoristický sport. Nadcházející podnik v saúdskoarabském Neomu se uskuteční ve dnech 11. až 12. března a zaručeně vyvolá extrémní emoce.

„Tvrdě jsme trénovali, abychom v této sezoně odváděli 100% výkony od startu až do cíle,“ dodává Klara. „Jsme silný tým a chystáme se bojovat o titul,“ uzavírá.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.03.2023 09:04




8 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka