V Koterově se bude vybírat nejlepší velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka patří ke křesťanským zvykům stejně jako kraslice nebo pomlázka a na sváteční tabuli by rozhodně neměla chybět. Recepty na ní se ale dům od domu liší. Ten dává víc kopřiv, ta jiný druh masa, další peče jen z domácích vajec. Tu ze všech nejchutnější se budou snažit vybrat v Koterově o&...

Cílená propagace v Plzni

Velikonoční nádivka patří ke křesťanským zvykům stejně jako kraslice nebo pomlázka a na sváteční tabuli by rozhodně neměla chybět. Recepty na ní se ale dům od domu liší. Ten dává víc kopřiv, ta jiný druh masa, další peče jen z domácích vajec. Tu ze všech nejchutnější se budou snažit vybrat v Koterově o Velikonoční neděli.„Jedná se o již tradiční akci, kterou pořádají dobrovolní hasiči z Koterova ve spolupráci s městským obvodem Plzeň 2 – Slovany. Letošní, v pořadí již osmý ročník, se uskuteční na Velikonoční neděli, tedy 9. dubna. Začátek je ve 13. hodin,“ zve před koterovskou hasičskou zbrojnici místostarostka slovanského obvodu Eva Trůková, která usedne do čela poroty. Už teď je jisté, že hodnocení nebude snadné.Tematická soutěž je připravena také pro děti, ty se mohou pochlubit nejkrásnější kraslicí. Příjem malovaných vajíček i vzorků nádivek o rozměru zhruba 5 x 10 centimetrů začíná také v jednu hodinu odpoledne a potrvá do 14 hod.Vyhlášení vítězné dobroty a nejhezčí kraslice proběhne v 17.00 hodin. A i když nejlepší může být samozřejmě pouze jeden, odměna nemine žádnou kuchařku nebo kuchaře.Po celou dobu akce je připravený bohatý program s velikonoční tématikou. „Na dětské návštěvníky čekají tvořivé dílny a soutěže. Zájemci se zde naučí plést pomlázku nebo barvit vajíčka a celým odpolednem bude provázet živá hudba,“ jmenuje Eva Trůková.
Milovníky zvířat jistě potěší výstava domácího zvířectva a sladkovodních ryb nebo projížďka na koních a ve voze taženým koňmi.
Akce se koná pod záštitou starosty MO Plzeň 2, Lumíra Aschenbrennera.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka