V kraji je stále vysoké procento pozitivních testů

Situace v kraji v souvislosti s nákazou koronavirem se zlepšuje, stále je ale vysoké procento záchytu pozitivních testů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za poslední tři dny mělo 23 % testovaných pozitivní test. I tyto informace zazněly v pondělí 23. listopadu na jednání krizového štábu.

V úvodu jednání byli přítomni seznámeni se změnami, které souvisí s prodloužením nouzového stavu do 12. prosince 2020. Poté prof. Petr Pazdiora shrnul aktuální situaci v Plzeňském kraji, kde za poslední týden přibylo 1 688 nakažených COVID-19. Nejvíce nemocných je v okrese Plzeň-město, ale při přepočtu na 100 tisíc obyvatel je nejpostiženější Tachovsko. Zlepšil se podíl nakažených osob v kategorii 65+, který nyní činí 17,2 % (minulý týden 23 %). V Plzeňském kraji přibývá denně cca 250 nových případů nákazy a přesto, že klesají počty testovaných osob, podíl potvrzených pozitivit, je stále vysoký (23 %).

Kapacity lůžek
Dle informací doc. Beneše z Fakultní nemocnice v Plzni je v současné době hospitalizováno 293 osob s koronavirem. Z toho na JIP leží 58 pacientů. Doc. Beneš také potvrdil, že je nadále patrný pokles pacientů ve standardní péči, úbytek pacientů v intenzivní péči je očekáván tento týden.

Armáda v nemocnicích
Pracovníci armády v současnosti vypomáhají v Domažlické a Rokycanské nemocnici, během tohoto týdne začnou pracovat také v nemocnici ve Stodu a v Sušici. Celkem je v kraji nasazeno 31 armádních zdravotníků.

Testování v sociálních zařízeních
Ve většině sociálních zařízení už proběhla druhá vlna testování. Počet nakažených mezi klienty a zaměstnanci nebyl vysoký, pouze v řádu jednotek. Testování klientů by mělo být ukončeno 3. 12. 2020, zaměstnanci budou testováni do 12. 12. 2020. Provoz v zařízeních sociálních pobytových služeb je pokrytý i díky práci studentů. S ohledem na to, že by studenti měli již nastoupit zpět do školy, bylo s některými dohodnuto, že na výpomoc v zařízeních zůstanou.

Určené školy a obnovení školní docházky
Určené školy pro děti zaměstnanců vybraných profesí nyní navštěvuje 99 dětí. Tyto školy ukončí svůj provoz 30. 11. 2020, když už je umožněna školní docházka. Ředitelé zdravotnických škol už také jednají s nemocnicemi, kde pracují jejich žáci, o možnosti pokračování práce v nemocnici a skloubení se studiem. Jedná se o maturitní ročníky nebo poslední ročníky vyšších odborných škol.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka