V Plzeňském kraji začala registrace do kampaně Do práce na kole

I letos je tu příležitost nechat auto doma a celý květen šlapat co nejčastěji do práce nebo školy na kole nebo po svých. Od 1. března do konce dubna běží na www.dopracenakole.cz registrace 2-5 členných soutěžních týmů. Tuto měsíční výzvu vloni přijalo 16 tisíc lidí ve třicítce měst. V Plzni a okolí to bylo 822 účastníků ze 179 firem a organizací, kteří společně objeli, oběhli a obešli 4,6x naší zeměkouli, jinými slovy téměř 200x dojeli z Plzně do Paříže.

Cílená propagace v Plzni

Spolek Plzeň na kole, který kampaň v Plzeňském kraji koordinuje, letos doufá v tisícovku soutěžících.

„Zlepšete si svou kondici, zažijte s kolegy něco nového, a pokud normálně jezdíte autem, nechte ho doma a ulevte tak místu, kde žijete. Navíc můžete vyhrát nějakou ze zajímavých cen,“ láká do 7. ročníku Jiří George Konečný z Plzně na kole, který kampaň v Plzni koordinuje. „I když registrace běží až do konce dubna, vyplatí se přihlásit již v březnu, kdy je účastnický poplatek nejnižší. Za něj účastníci získají triko s logem kampaně a přístup na doprovodné akce,“ doplňuje Konečný. Kampaň není omezena pouze na Plzeň. Účastnit se může tým z libovolné části Plzeňského kraje. Při registraci je třeba zvolit nejbližší město s lokálním koordinátorem – Plzeň. Nyní už je přihlášena první šedesátka účastníků.

„Auta už vyšla z módy,” říká dánský velvyslanec a tvář výzvy Do práce na kole Ole Frijs-Madsen. „Pevně doufáme, že i tady na Plzeňsku se letos do výzvy zapojí více politiků a úředníků městských a krajských institucí a mezi jednotlivými týmy vznikne zdravá soutěživost. Například víme, že hejtman kraje Josef Bernard do práce na kole občas jezdí, což je skvělé,“ pochvaluje Konečný.

Motivem tohoto ročníku je s nadsázkou nový druh člověka z „doby šlapací", tzv. Homo cykliens. I letošní trička pro účastníky ponesou stejný nápis. Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a oceněný bude i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole. Kromě soutěžních trik jsou pro účastníky připraveny různé výhody u partnerů soutěže a doprovodné akce. „V Plzni plánujeme veřejné cyklodílny. Ve středu 22. května chystáme opět snídani pro cyklisty a i další ‘akce na triko’ určené těm, kteří se prokáží trikem kampaně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při závěrečné cyklopárty,“ uzavírá Konečný.

Od 1. března do konce dubna běží na www.dopracenakole.cz registrace 2-5 členných soutěžních týmů.

Fotogalerie
Autor: Plzeň na kole Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.03.2019 12:57




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka