V Plzni kradli pistácie za více než tři tisíce

Ve čtvrtek 22. září strážníci vyjížděli ke dvěma krádežím. Celková hodnota odcizeného zboží se vyšplhala na částku 5032,5 Kč.

Cílená propagace v Plzni

V prvním případě se řešila krádež půl hodiny před polednem v obchodě ve Vejprnické ulici, kde pracovník ostrahy zastavil dva podezřelé muže, kteří chtěli odcizit, mimo jiné, velké množství pistáciových oříšků.  Devětatřicetiletý muž projel s prázdným nákupním košem přes pokladní zónu a poté se vrátil ke vstupu do prodejny, aby otevřel dveře na pohybové čidlo a druhý šestadvacetiletý muž mohl s lupem odejít. To však překazil pracovník ostrahy, který následně zavolal městskou policii. Strážníci na místě zjistili, že hodnota kradeného zboží je za více než tři a půl tisíce korun a také, že na šestadvacetiletého muže má státní policie právní zájem. Následně byla na místo přivolána i PČR, která si muže a celou událost převzala k dořešení.

Krádež nářadí

Ve druhém případě hodnota odcizeného zboží byla 1495,- Kč. Dvaačtyřicetiletý muž si odcizené zboží vkládal rovnou do svého batohu a poté se pokusil z prodejny v Gerské ulici odejít bez zaplacení. Strážníkům se muž z Holýšova ke krádeži nevyjádřil. Následnou lustrací hlídka městské policie zjistila, že PČR má na muži právní zájem. Ti si posléze pro muže přijeli a celou záležitost si převzali k dalšímu šetření.

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.09.2022 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka