Vedení obvodu si připomnělo 171 let od narození TGM

Před 171 lety se 7. března narodil Tomáš Garrigue Masaryk, první prezident Československé republiky.

Cílená propagace v Plzni

Každoročně si vedení centrálního plzeňského obvodu připomíná toto výročí položením květin u památníku na náměstí T. G. Masaryka.

Položení květin se uskutečnilo v neděli 7. března v dopoledních hodinách bez účasti veřejnosti. Květinu k památníku přišli položit starosta David Procházka a místostarostové Petr Baloun a Ondřej Ženíšek.

„Prezident Tomáš Garrigue Masaryk je osobnost, která v našich dějinách má své pevné místo a je důležité si připomínat nejen jeho osobnost, ale zejména hodnoty, které vyznával,“ uvedl starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka.

„Dlouhodobě zastávám názor, že národ, který nezná svoji minulost, nemá žádnou budoucnost. Proto je mi ctí se podobných aktů zúčastňovat,“ doplňuje první místostarosta Petr Baloun. Komorního pietního aktu se zúčastnil také místostarosta Ondřej Ženíšek: „T. G. Masaryk je osobností, která na dnešní politické scéně chybí. Moc bych si přál, aby byl nesmrtelný a dnes jsme mohli oslavovat jeho 171. narozeniny v jeho přítomnosti.“

„Prvního československého prezidenta si velmi vážím jako státníka, který dokázal národ provést i těžkými časy. V souvislosti s dnešní dobou mě napadá třeba epidemie španělské chřipky,“ dodává místostarosta Stanislav Šec, který se z důvodu rekonvalescence nemohl položení květin zúčastnit.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.03.2021 07:02



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka