Viktoria porazila Pardubice 2:0

Viktoriáni v prvním domácím zápase roku 2021 přivítali souseda v tabulce, ligového nováčka z Pardubic, proti kterému uspěli.

Cílená propagace v Plzni

V rámci 16. kola FORTUNA:LIGY rozhodli o výhře 2:0 v závěru utkání Milan Havel a Pavel Bucha.

Plzeňané chtěli odčinit ztrátu z Příbrami a od začátku duelu byli hodně aktivní. Hned v 5. minutě zvonila za Markem Boháčem tyč, to když do ní vletěla tečovaná střela Pavla Buchy. Stejný hráč měl obrovskou příležitost také po čtvrt hodině hry, po zpětné přihrávce Šulce ale napálil míč přímo do gólmana hostů. Ten ještě předtím vychytal také Zdeňka Ondráška.

Červenomodří se nedočkali ani po velkém závaru ve vápně, Ondrášek zády k bráně nahrál Buchovi, jenže jeho pokus zablokovala obrana Pardubic. Východočeši pak sami zahodili tutovku, to když se do Surzynova centru opřel Černý, ale Jindřich Staněk vytasil parádní zákrok. Těsně před poločasem „Kobra“ otevřela skóre, ale VAR tento zásah kvůli ofsajdu odvolal. Po půli tak svítilo na velkoplošné tabuli bezbrankové skóre.

Také do druhého poločasu měli Západočeši zajímavý vstup, ale Ondrášek nedosáhl na prudký přízemní centr Lukáše Kalvacha. Z následné příležitosti pak Pavel Šulc trkl hlavičku vedle. Kalvach to čtvrt hodiny před koncem zkoušel i sám, po odraženém balonu ale střelou z první neuspěl.

Viktorka se nakonec regulérní branky přeci jen dočkala, odražený míč se dostal až k Milanu Havlovi a plzeňský bek rozradostnil domácí lavičku. Upevnit vedení mohl ještě střídající Ba Loua, avšak jeho ránu pohotově vyrazil Boháč. To se v úplném závěru povedlo Pavlu Buchovi, Plzeňané tak porazili Pardubice 2:0.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Kovařík (61. Matějka) – Bucha, Kalvach, Šulc (72. Ba Loua) – Kayamba (72. Mihálik), Ondrášek, Falta

FK Pardubice

Boháč – Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka – Prosek, Ewerton (82. Lee) – Kostka, Černý (64. Sláma), Cadu – Huf (82. Petráň)

statistiky

Branky: 78. Havel, 90+3. Bucha, ČK: 30. Šejvl, Rozhodčí: Berka – Dresler, Melichar

Diváci: uzavřeno

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka