Viktorka posiluje: přichází obránce Jemelka a slovenský křídelník Jirka

Viktoria Plzeň vítá ve svém kádru posilu do defenzivních řad. Viktoriánský dres bude v nadcházejících třech letech oblékat sedmadvacetiletý reprezentační obránce Václav Jemelka, který přichází ze Sigmy Olomouc.

Cílená propagace v Plzni

Ještě dopoledne absolvoval na Hané trénink, poté nasedl do auta a zamířil na západ Čech, kde podepsal tříletý kontrakt. Václav Jemelka se tak stal definitivně hráčem Viktorie Plzeň.

„Vašek je velmi zkušený hráč, který je členem národního týmu a má za sebou i zahraniční angažmá. Není tajemstvím, že jsme o jeho služby delší dobu stáli a jsem rád, že se nyní vše podařilo uzavřít a můžeme s ním počítat již pro nadcházející zápasy, kdy nás kromě ligy čeká i boj o Ligu mistrů,“ uvedl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Příchod nové posily si pochvaluje i hlavní kouč Viktorie Michal Bílek. „Jde o levonohého stopera, který je pevný v soubojích, je to velký bojovník, a navíc má kvalitní rozehrávku. Kromě pozice stopera může alternovat i na kraji obrany,“ řekl na adresu Václava Jemelky, který se ihned zapojí do přípravy týmu a bude k dispozici již na sobotní ligový duel s Hradcem Králové.

„Viktorka měla o hráče dlouhodobý zájem, velmi si vážíme toho, že vytrvala a nyní se vše podařilo realizovat. Vaškovi změna určitě prospěje a udělá vše pro to, aby klubu pomohl jak na domácí, tak i evropské scéně,“ dodal Roman Brulík z agentury RBR SportConsult, která hráče zastupuje.

Václav Jemelka má na svém kontě 121 startů v nejvyšší české soutěži, v nichž vstřelil 7 branek. Během hostování v Belgii odehrál 22 ligových duelů v tamní soutěži a v dresu českého národního týmu zapsal 5 startů, naposledy v rámci Ligy národů nastoupil proti Portugalsku i Španělsku.

Po příchodu Václava Jemelky vítá Viktoria Plzeň ve svém kádru dalšího nového hráče. Smlouvu na tři roky podepsal se západočeským klubem čtyřiadvacetiletý křídelník Erik Jirka, který přichází jako volný hráč.

Odchovanec Trnavy má na svém kontě dva mistrovské tituly, které vybojoval v sezoně 2017/2018 v dresu zmíněného Spartaku a v soutěžním ročníku 2018/2019, kdy se s Crvenou Zvezdou Bělehrad stal srbským šampionem. Slovenský internacionál má za sebou také působení v polském Gorniku Zabrze a španělských klubech Mirandes a Real Oviedo.

„Jde o rychlostní typ křídelníka, který perfektně zapadá do našeho způsobu hry. Erik by navíc neměl mít problém s adaptací na nové prostředí, a tak by měl rychle zapadnout do naší kabiny,“ sdělil k přestupu hlavní trenér Viktorie Michal Bílek.

Rychlonohý záložník patří k oporám slovenského národního týmu, v jehož dresu nastoupil také k březnovým přátelským duelům proti Norsku a Finsku. Proti reprezentaci Suomi Jirka dokonce rozhodl vstřeleným gólem o výhře svého týmu. Ke klíčovým hráčům slovenských barev patřil také v mládežnických výběrech do devatenácti a jednadvaceti let.

Vzhledem k tomu, že nás čeká náročný podzim, a to na domácí i evropské scéně, rozhodli jsme se náš tým posílit o dalšího velmi kvalitního hráče, kterým slovenský reprezentant Erik Jirka bezpochyby je. Na hráče jsme získali dobré reference také od našeho asistenta trenéra Marka Bakoše, který jej ještě coby hráč potkal během svého angažmá v Trnavě,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Radost z přestupu má i samotný hráč. „Samozřejmě se do Plzně velmi těším. Když mi to agent oznámil, tak jsem z toho byl nadšený. Zabojovat o Ligu mistrů je pro mě obrovskou motivací stejně jako pro všechny hráče v Plzni. Jsem připravený zasáhnout do zápasů a pomoci týmu. Udělám pro to vše, co budu moct,“ prozradila s nadšením nová akvizice červenomodrých barev.

„Chtěl bych Viktorii a panu Šádkovi poděkovat za tuto možnost a za velmi rychlé a korektní jednání. Erik je stoprocentně nachystaný a udělá maximum, aby týmu pomohl v Evropě i domácí lize, kde je to neméně důležité,“ uvedl hráčův agent Adrian Lučan z agentury AL Sport Management.

fcv

Viktoriáni, zajistěte si vstupenku co nejdříve, ať vám další skvělý zápas té nejlepší soutěže neunikne!

PŘEDPRODEJ PRO PERMANENTKÁŘE

Jako první mají jako vždy možnost zakoupení své vstupenky držitelé permanentních karet na sezonu 2022/2023. Předprodej pro ně začíná v pátek 12. srpna ve 13 hodin na pokladnách za severní věží našeho stadionu a probíhat bude až do pondělí. Přesnou otevírací dobu pokladen si můžete přečíst v informacích níže.

Vstupenky si mohou věrní permanentkáři kromě našich pokladen pořídit také online na webu permanentka.com. Majitelé celosezonních permanentek se mohou kromě rezervace svých míst těšit také na cenové zvýhodnění lístků při jejich nákupu, které je i nyní minimálně 20 %. Rezervace místa i garance zvýhodněné ceny platí do pondělních 17 hodin.

Na všechny evropské zápasy dochází jako v minulosti k blokaci míst v sektorech C a D a v částech sektorů S8 a T9. Pro permanentkáře, kterých se to týká, jsme opět připravili předrezervaci jejich míst v jiných sektorech. Pokud budete chtít tato předrezerovaná místa využít, pořídíte si svá místa rovněž pohodlně z domova na permanentka.com. Pokud si budete přát vybrat jiná místa z volných kapacit, je tak možné učinit přímo na pokladnách Doosan Areny případně zavolat na zákaznickou podporu Plzeňské vstupenky na čísle +420 277 012 677, která funguje od pondělí do pátku v čase od 8 do 17 hodin.

OTEVÍRACÍ DOBA POKLADEN PRO PERMANENTKÁŘE
Pátek, 13:00 – 18:00
Sobota a neděle, 9:00 – 17:00
Pondělí, 9:00 – 18:00

CENY PRO PERMANENTKÁŘE
1. kategorie 710 Kč
2. kategorie 590 Kč
3. kategorie 470 Kč
4. kategorie 330 Kč

VOLNÝ PRODEJ

Volný prodej vstupenek odstartuje v úterý 16. srpna ve 13:00 na pokladnách Doosan Areny, online na webu Plzeňské vstupenky, a také na jejích prodejních místech. Prodej je omezený na maximální počet pěti vstupenek na jednu osobu.

OTEVÍRACÍ DOBA POKLADEN PRO VOLNÝ PRODEJ
Úterý 13:00 – 17:00
Středa 9:00 – 17:00

(dále až do vyprodání v těchto časech)

CENY PRO VOLNÝ PRODEJ
1. kategorie 890 Kč
2. kategorie 740 Kč
3. kategorie 590 Kč
4. kategorie 420 Kč

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka