Viktorka veze z Ďolíčku bod za remízu 1:1

Po reprezentační přestávce naskočili svěřenci Michala Bílka zpět do ligového kolotoče na hřišti Bohemians.

Jarní servisní akce AUTO CB

Proti svému bývalému týmu se dokázal prosadit Jhon Mosquera, za klokany ale po změně stran srovnával Drchal. Vydařenou premiéru si odbyl Marián Tvrdoň, který vytáhl hned několik výborných zákroků.

Vzhledem ke zranění Jindřicha Staňka při reprezentačním utkání se Švýcarskem dostal v Ďolíčku od úvodních minut šanci Marián Tvrdoň, pro kterého šlo o první start v dosavadním průběhu sezony.

Opatrný úvod kromě soubojů nenabídl mnoho zajímavých situací před žádnou z branek, Viktorce ale stačila první střela aby se ujala vedení. Ve 24. minutě napřáhl levačkou za vápnem bývalý hráč klokanů Jhon Mosquera a balon poslal nechytatelně až za záda Valeše.

Tvrdoň o sobě dal vědět těsně před pauzou, kdy pravou nohou výborně vykopl Hronkovu tvrdou ránu křížem. Po změně stran to naopak zkoušel ještě jednou Mosquera, tentokrát se ale jeho projektil prolétl těsně nad břevnem.

Krátce na to se dostal do úniku střídající Drchal, jehož pokus z úhlu vyrazil Tvrdoň na roh. Po něm se ale na zadní tyči právě Václav Drchal dokázal prosadit do dalšího zakončení a střelou přes obránce srovnal na 1:1.

Domácí měli následně obrovskou šanci k obratu ve skóre, dva senzační zákroky na čáře po vzoru Jindry Staňka ale vytáhl Marián Tvrdoň! Do hry se poté dostal také Jan Kopic, který vinou zranění přišel o poslední měsíc a nějakých deset minut před koncem druhého poločasu se dobře uvolnil na pravé straně, jeho střílený centr ale sebral brankář Valeš.

V samém závěru zahrozil také ex-viktorián Kovařík, který z přímého kopu pěknou střelou orazítkoval spojnici plzeňské brány. Zápas tak skončil remízou a viktoriáni si z Ďolíčku odvezli bod.

sestavy

Bohemians Praha 1905

Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek (C), Jánoš (82. Krch), Květ (72. Beran), Prekop (72. Mužík) – Hronek (56. Kovařík) – Puškáč (46. Drchal)

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Havel, Hejda (C), Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach – Pilař (59. Kopic), Vlkanova (76. Čermák), Mosquera (88. Jirka) – Chorý

statistiky

Branky: 52. Drchal – 24. Mosquera, ŽK: Kovařík, Beran – Havel, Jemelka, Rozhodčí: Zelinka – Paták, Dohnálek

Diváci: 5712

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka