Vyrazte na výlet do Regensburgu – starobylého města s moderním vyžitím

Ani ne za dvě hodiny můžete být z Plzně v německém Regensburgu (Řezně), ve kterém si užije výlet celá rodina. Co navštívit v místě, které je pod ochranou světového kulturního dědictví UNESCO, a kde zabavit neposedné děti?

Cílená propagace v Plzni

Cesta do Německa a proticovidová opatření

Pokud chcete navštívit Německo, nezapomeňte si předem sjednat cestovní pojištění pro případ nutného ošetření či hospitalizace – díky pojistce nebudete muset hradit léky či transport do nemocnice ze svého. 

Důležité je se před cestou online registrovat na webu www.einreiseanmeldung.de a mít s sebou vytištěné potvrzení o vyplnění formuláře. Pro vstup na německé území dále potřebujete negativní test (ne starší než 48 hodin) či potvrzení lékaře o neinfekčnosti, resp. prodělání nemoci prokázané PCR testem, od jehož pozitivního výsledku uplynulo min. 28 dní a který zároveň není starší než 6 měsíců, nebo potvrzení o úplném očkování, které proběhlo před 14 a více dny.

Co navštívit v Regensburgu?

Bavorské město se pyšní bohatou historií, jež sahá až do keltských dob, a centrem zapsaným na seznamu světového dědictví UNESCO. Nejznámější památkou je Kamenný most (Steinerne Brücke) z 12. století, nejstarší most v Bavorsku. Díky němu město kdysi zbohatlo na mýtném, v širokém okolí totiž jiný most přes Dunaj nebyl. 

TIP: Nepřipomíná vám Kamenný most jinou známou stavbu? Stal se totiž předlohou pro slavný Karlův most v Praze.

Jedním ze symbolů města je rovněž majestátní katedrála svatého Petra (Dom St. Peter), jejíž stavba trvala přes 200 let. Dlouhou historii regionu pak dokládá Prétorská brána (Porta Praetoria) z asi 2. století n. l., která původně sloužila jako vstup do římského vojenského tábora. Mezi dalšími historickými památkami najdete i Zlatou věž (Goldener Turm) či Starou radnici (Altes Rathaus).

Regensburg však pohostí i milovníky nákupů – kromě velkých obchodních center tam najdete i módní butiky a malé obchůdky v uličkách města. Gastronomičtí nadšenci určitě ocení místní klobásky a pivo, ale i pro děti se tu najde vybití – ve městě je akvapark s tobogány, atrakcemi i saunami, na periferii se pak nachází jezero Guggenberger See s čistou vodou a místy pro grilování. Rodinný výlet můžete zakončit vyhlídkovou plavbou po Dunaji nebo návštěvou některého z bezpočtu muzeí.

Staré se tu mísí s moderním

Regensburg vás přenese do historie, zároveň však nabízí i moderní vyžití a spoustu zeleně v městských parcích. Zažijte bavorské město během jednodenního výletu nebo celého víkendu a vyvezte rodinu za zábavou i poznáním.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka