Vyšla kniha „Tajemství šumavských vod II.“

Nová publikace se věnuje dvěma šumavským řekám – Vltavě a Otavě a jejich významným přítokům – mimo jiné Vydřímu potoku, Řasnici, Studené Vltavě, Rýžovnímu potoku, Losenici či Zlatému potoku. Jedna kapitola je věnovaná Schwarzenberskému kanálu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Publikace Tajemství šumavských vod II. volně navazuje na úspěšnou řadu knih Tajemství šumavských vrcholů I. a II. a především na publikaci Tajemství šumavských vod I., která vyšla vloňském roce. Autory tohoto dílu jsou František Nykles (Otava), Josef Pecka (Vltava), Petr Mazný (Schwarzenberský kanál), fotografie Jaroslav Vogeltanz.

Řeky jsou popsány od jejich pramenů až po hranici šumavského regionu. Kniha se věnuje hlavně historii lidského osídlení kolem řek – popisuje nejen současná a dochovaná sídla, ale také velké množství zaniklých mlýnů či hamrů.

Kniha je doplněna 600 současnými i historickými fotografiemi. Autorem současných fotografií je plzeňský fotograf Jaroslav Vogeltanz, historické pocházejí ze sbírek Muzea Šumavy vSušici a několika soukromých sbírek.

Třetí díl knihy, který by měl vyjít příští rok, se bude věnovat šumavským jezerům a slatím.

Hlavním partnerem knihy je firma Lasselsberger, s.r.o., dalšími partnery jsou EUROVIA CS, Kappenberger + Braun, Elektro-Technik, Povodí Vltavy a APEX gaming EUROPE.

212 stran, doporučená prodejní cena 599 Kč

Starý most s.r.o. je plzeňské vydavatelství a nakladatelství, které vzniklo před 17 lety. Zado­bu své existence vydalo přes 100 vlastních děl, která se zaměřují především nare­gio­nální tématiku – knihy historických fotografií a dokumentů, průvodce, kratochvilné čtení pro děti i pro dospělé a reprezentativní fotografické publikace.

Starý most s.r.o. má tři spolumajitele, kterými jsou ing. Petr Flachs, Petr Mazný a Zdeněk Hůrka. Na podzim 2016 vydal Starý most s.r.o. celkem osm knižních novinek.


Fotogalerie
Autor: STARÝ MOST Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.12.2016 14:06




4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka