Vyšla nová kniha Kriminální případy a aféry z Plzně a okolí. Od roku 1377

Vyšla nová kniha Kriminální případy a aféry z Plzně a okolí, která připomíná kriminální případy, aféry či skandály, kterými svého času žila Plzeň a její okolí. Současní archiváři a novináři vybrali z archivů a dobového tisku případy od 14. století do současnosti. Hrdelní pře, společenské a politické aféry, ale i drobné lapálie, o nichž se zachovaly informace v archivech a dobovém tisku.

Cílená propagace v Plzni

Případy, které řešili rychtáři, kriminální radové, c. k. policajti, příslušníci gestapa, Veřejné bezpečnosti i policisté po roce 1989. Publikace připomene historii a atmosféru Plzně a blízkého okolí v různých epochách z dosud opomíjeného pohledu.

Když hořela Plzeň - Aféry Černého kláštera - Hříšný farář - Válka s pytláky u Losiné - Pomsta koterovského čarostřelce - Mrtvý kurýr v mercedesce - Strasti lehkých holek... a o dalších 70 případech se dočtete v nové knize.

Víte například, že první automobil se v ulicích města objevil v červnu 1899? Dva páni a dvě dámy cestovali z Vídně přes Plzeň do Karlových Varů. Víte, že první Plzeňan, který si koupil auto, byl známý podnikatel Václav Brožík? Stalo se v roce 1900..
Víte, že první tragická nehoda se v Plzni stala v roce 1908? U křižovatky Zbrojnické a Františkánské objížděl automobil stojící tramvaj a srazil ženu , která mu vstoupila do dráhy. Dopravním nehodám v Plzni před druhou světovou válkou se věnuje jedna z kapitol nové knihy Kriminální případy...

Kniha je k dispozici on-line v eshopu nakladatelství Starý most https://www.starymost.cz/knihy/kriminalni-pripady-afery-z-plzne-okoli

Fotogalerie
Autor: STARÝ MOST Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.09.2020 15:25




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka