Z auta v centru Plzně zmizely dárky za více než 3000 korun

Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed 2. prosince 2020 přijali oznámení o krádeži dárků ze zaparkovaného vozidla tovární značky MINI ONE.

Cílená propagace v Plzni

K tomuto jednání mělo dojít v době od 1. do 2. prosince 2020 od 16:45 do 06:00 hodin v Plzni v Sedláčkově ulici. Zatím neznámý pachatel si vyhlédl jedno ze zaparkovaných osobních vozidel v ulici, které zde zaparkovala poškozená. Dle jejích slov bylo vozidlo řádně zabezpečeno a uzamčeno než od vozidla odešla. Nezjištěným způsobem a bez užití násilí do vozidla pachatel vnikl a z jeho zavazadlového prostoru odcizil uložený dárkový koš s jídlem a dárkovou tašku s obsahem, vše v hodnotě za více jak tři tisíce korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu krádež, případem se dále zabývají a po pachateli pátrají. Dále se policisté obrací na případné svědky s žádostí o pomoc, kteří v dané době procházeli Sedláčkovou ulicí a všimli si podezřelého pohybu osob či osoby u zaparkovaného vozidla, aby se osobně přihlásili na samotné obvodní oddělení nebo zavolali na linku 158 a pomohli s řádným objasněním případu. Za případné poznatky předem děkujeme.


Prevence před vloupáním do vozidel:

Ve svých vozidlech neodkládejte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla).

Do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu.

Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli).

Zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež, zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla.

Při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního.

Zamykejte vozidlo (i když se od něj vzdalujete jen na chvíli).

Pamatujte na to, že auto není trezor!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.12.2020 07:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka