Zahájení sezóny provozu dětských hřišť v plzeňském centrálním obvodu provází bezpečnostní kontroly

Oficiální zahájení sezony proběhlo 10. dubna a to bezpečnostní kontrolou pískovišť a dopadových ploch u dětských prvků pomocí detektoru kovů. Na té se spolu s Městským obvodem Plzeň 3 bude v počáteční fázi podílet i Městská policie Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

„Pro obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, tedy i pískovišť. Hřiště je třeba rychle zkontrolovat, a proto jsme rádi, že Městská policie Plzeň nám v prvních kontrolách pomůže“, informuje David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Pravidelná a důsledná kontrola je nezbytná. O tom už se pracovníci úřadu přesvědčili na minulých kontrolách, kdy byly nalezeny „zajímavé“ předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor kovů i nebezpečné předměty jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů. Obvod také provádí pravidelné čtvrtletní revizní prohlídky a v měsíci květnu proběhne výměna písku vdětských pískovištích.

„Už předminulý rok jsme zakoupili detektor kovů a vyškolili pracovníka, který kromě samotné pravidelné kontroly detektorem navíc vizuálně zkontroluje herní prvky a provede vždy základní úklid dětského hřiště. Vnímáme bezpečnost dětí jako jednu znejdůležitějších priorit a stejně jako předchozí roky budou pískoviště a dětská hřiště procházet 1x týdně kontrolou“, dodal David Procházka.

Do květnového vydání zpravodaje Trojka zařadil plzeňský centrální obvod přehled o všech dětských hřištích a pískovištích na svém území. Rodiče a prarodiče tak získají detailní přehled o dětských herních zařízeních ve svém okolí a také o novinkách, které zde byly instalovány.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
13.04.2018 08:44




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka