Zaměstnanci z janovického domova pro seniory dostali vysvědčení

Zaměstnanci Domova Clementas v Janovicích nad Úhlavou dnes dostali své první vysvědčení. Prospěli s vyznamenáním.

Cílená propagace v Plzni

Hodnotili je zdejší klienti a jejich příbuzní. Z nezvyklých předmětů, jako je například  - vstřícný přístup a stálý úsměv na rtu nebo "šik" uniforma, případně empatie a dobrá nálada či nápady a práce s klienty. K slavnostnímu předání zahráli i domažličtí dudáci.

„Celou akci jsme organizovali s nadhledem. Jsme rádi, že se příbuzní i klienti u hodnocení a při akci samotné hlavně pobavili. Zpětná vazba, kterou nyní od klientů máme, je pro nás ale nesmírně důležitá,“ uvedl ředitel domova Lukáš Bardon. Protože ani na některých školách nedostávaly děti na vysvědčení známky, ale slovní hodnocení, bylo ke známce z každého předmětu přiřazeno adekvátní slovní hodnocení

Ke každému předmětu existovalo pět možností, ze kterých hodnotící vybírali.

Kvůli omezení návštěv nebylo možné na zahradní slavnost zvát příbuzné. Řada z nich ho ale sledovala v přímém přenose na internetové televizi s názvem Clementas ŽIVĚ.

Během slavnostního dopoledne si za zaměstnance vysvědčení převzala staniční sestra Lucie Tomanová. Zaměstnanci prospěli s vyznamenáním, na vysvědčení se objevilo i několik dvojek.

„Zatím fungujeme první pololetí. Známky nás příjemně překvapily. I když máme otevřeno teprve půl roku, jsou u nás klienti spokojení. Do příští roku chceme známky ještě zlepšit,“ uvedl Bardon.

K pohodě úterního dopoledne přispěli také bratři Hradečtí z Domažlic. Mladí muzikanti Hynek a Patrik, kteří vystupují také s domažlickou Konrádyho dudáckou muzikou, zazpívali i zdejším seniorům několik jejich zamilovaných písní. „Překvapilo nás kolik seniorů nás zná. Je tu hodně lidí z Domažlicka,“ uvedl Hynek Hradecký.

Jedna ze zdejších klientek je znala z televizní stanice Šlágr, další pracovala s jejich babičkou v domažlickém Šumavanu. „Jeden z klientů hrál dříve v kapele s legendou Konrádyho dudácké muziky Václavem Švíkem,“ doplňuje jeho bratr Patrik.

Před publikem hráli Hradečtí po třech měsících způsobených koronavirem. „Jsme rádi, když se diváci zapojí a zpívají s námi, což se tady povedlo,“ uvedl Hynek Hradecký. Stejně jako bratr se vedle fokloru věnuje i jiným hudebním žánrům jako je například pop, swing, folklor či muzikál.

Janovický Domov Clementas se nachází ve zcela nově zrekonstruované budově, který nabízí péči a veškeré pohodlí, včetně bezbariérového přístupu. K dispozici jsou jedno až třílůžkové pokoje s vlastním hygienickým zařízením. Dále klienti mohou využívat útulné společné prostory, řadu odpočinkových zón, včetně zahrady s parkovou úpravou. Jídlo se zde vaří ve vlastní kuchyni.

                                       

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.07.2020 08:35



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka