Zdařilá rekonstrukce měšťanského domu č.1 v Horšovském Týně

Horšovský Týn je mezi turisty známý především díky hradu a zámku, který je zařazen mezi národní kulturní památky. Za zmínku ale také stojí další nově rekonstruovaná historická budova - měšťanský dům č. 1.

Jarní servisní akce AUTO CB

Měšťanský dům č.1 v Horšovském Týně prošel rekonstrukcí a vypadá opravdu skvěle. Na budově můžete obdivovat repliky historických oken a rekonstruované vchodové dveře. Uvnitř této historicky významné budovy došlo také k rekonstrukci interiérových dveří a dalších prvků (viz. fotogalerie).
 
Vybavení historické budovy - původní okna a dveře rekonstruovala firma Truhlářství ZAJDA - REKONSTRUKCE PAMÁTEK se sídlem v západočeském městě Stříbře. Konkrétně šlo o zkušený tým truhlářů Stanislava Zajíčka, který má bohaté zkušenosti s rekonstrukcemi památek v ČR.

Specialisté na rekonstrukce dřevěných prvků historických budov

Zmíněná firma se zabývá rekonstrukcí památkových objektů a další zakázkovou výrobou dle přání zákazníků. Vyrábí dřevěná okna (i atypická pro historické budovy, hrady, zámky, měšťanské domy), dveře z masivu i dýhované, dřevěná schodiště a zábradlí, nábytek z masivu do všech místností (i do historických chodeb, knihoven, jídelen, zámeckých salónků a podobně).

Truhlářství ZAJDA dodává vybavení interiérů do kanceláří, restaurací, barů, kostelů, klášterů a dokáže vyrobit originální, historické dveře podle předlohy (z archivu, podle historické fotodokumentace a podle vzoru). Vyrábí také balkonové dveře, dveře pro schodiště, realizuje půdní vestavby (zkušení truhláři dokáží rekonstruovat půdu v historickém objektu či památce).

Bohaté zkušenosti s opravou památek

Truhlářství ZAJDA se podílí na rozsáhlé opravě na jedné z nejvýznamnějších pamětihodností v Čechách, v premonstrátském klášteře Teplá u Toužimi, kde s přestávkami pracují na rekonstrukci dřevěného vybavení již několik let.  Dále speciální truhlářské služby zajišťují od roku 2002 v Klášteře Panny Marie v Novém Dvoře u Dobré Vody v západních Čechách.

Tím ale výčet zkušeností s rekonstrukcemi památek nekončí. Dlouhodobě spolupracují také s Památkovým ústavem v Plzni a mezi referenční zakázky můžeme zařadit také rekonstrukci Strahovského kláštera v Praze anebo rekonstrukci památkových objektů v klášteře Plasy, v kostele v Bezdružicích, na městské radnice ve Stříbře a také se podíleli na rekonstrukci známých historických objektů, jako je například kostel sv. Mikuláše a kaple Loreta v Boru u Tachova a další památky v Mariánských Lázních a Karlových Varech.

Kontakt na specializované truhlářství pro rekonstrukce památek

Telefon: +420 374 627 777 (6:00 - 15:30 hod.) či mobil +420 603 552 243
Kontaktní adresa: 349 01 Stříbro, Americká 1447 (Plzeňský kraj)
E-mail: zajicek@truhlarstvizajda.cz
Web: http://www.truhlarstvizajda.cz/

Fotogalerie
Autor: Rekonstrukce památek truhlář Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka