Aktuální stav sečí na území obvodu

Seče na území obvodu probíhají letos v jiném režimu než obvykle – tedy je přenesena větší odpovědnost na odborné firmy, které průběžně vyhodnocují aktuální situaci na jednotlivých úsecích a seče zahajují dle vlastní úvahy a stavu trávníků.     ...

Jarní servisní akce AUTO CB

Seče na území obvodu probíhají letos v jiném režimu než obvykle – tedy je přenesena větší odpovědnost na odborné firmy, které průběžně vyhodnocují aktuální situaci na jednotlivých úsecích a seče zahajují dle vlastní úvahy a stavu trávníků.                               V minulosti bylo zvykem, že obvod vydal pokyn a na celém jeho území se začalo sekat najednou. Letos byla firmám dána volnost v rozhodování o termínu zahájení sečí. Může se tedy stát, že na jednom místě v obvodu bude jedna část posekaná a druhá zatím ne, což je, vzhledem k teplému a vlhkému počasí, kdy tráva doslova „roste před očima“, možné. Ale stejně jako v minulosti probíhají kontroly na řádné provedení seče, takže i momentálně neposekaná plocha bude zcela jistě v krátké době ošetřena. Samozřejmostí je úklid, který firmy po seči provádějí.Na všech pěti úsecích našeho obvodu první seč již proběhla, nebo se chýlí ke svému konci, na dvou úsecích se již rozběhla seč druhá, na dalším úseku momentálně provádí seč dvě skupiny sekáčů, z nichž jedna dokončuje první seč a další skupina začala seč druhou.                             
 
Během zkoušky nového režimu sečí bychom občany chtěli požádat o maximální trpělivost. Efektivita tohoto modelu se bude teprve vyhodnocovat a my evidujeme nejenom negativní reakce na mnohde vysokou trávu, ale také vyloženě pozitivní, kdy občané zejména například v rámci biodiverzity kvitují vytvoření ostrůvků s vyšší trávou a lučním kvítím. Samozřejmě teplé počasí s vydatnými srážkami ovlivňují růst trávy a ovlivňují zavedení nového, ekonomičtějšího systému, nicméně věříme, že výsledky přesto budou dostatečně relevantní, abychom mohli poznat, jaké parametry nastavit v dalších letech, či v novém systému pokračovat, nebo se vrátit k původnímu.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka