Festival v Plzni bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou

Víte jak chutnají žabí stehýnka obalená v pancettě? Vyzkoušeli jste někdy grilovanou chobotnici s wasabi majonézou? Láká vás maso z krokodýla nebo zebry? A co takhle telecí se smržovým sosem? Tohle všechno a mnohem, mnohem víc gastronomických zážitků přinese do Plzně letošní Prima FRESH festiv...

Cílená propagace v Plzni

Víte jak chutnají žabí stehýnka obalená v pancettě? Vyzkoušeli jste někdy grilovanou chobotnici s wasabi majonézou? Láká vás maso z krokodýla nebo zebry? A co takhle telecí se smržovým sosem? Tohle všechno a mnohem, mnohem víc gastronomických zážitků přinese do Plzně letošní Prima FRESH festival. Zpátky na svém místě za OC Plzeň Plaza jen s posunem termínu na pátek a sobotu. Zažijte to nejlepší, co česká gastronomie umí 19. a 20. května 2023!Když vaří legendyKdyž se do vaření pustí Zdeněk Pohlreich a jeho tým v Café Imperial ve spolupráci s kuchaři z vyhlášené Valoria Restaurant vznikne z toho naprosto fantastické menu. Servírovat se bude třeba grilovaná chobotnice, halibut s lanýžovou omáčkou nebo Thai Surf & Turf, tygří krevety, chashu pečený bůček s kimchi majonézou. Český Národní tým kuchařů a cukrářů se předvede v plné síle a ve své kuchyni vykouzlí koncert pro chuťové pohárky. Co takhle dát si králičí hřbet s hořčičnou omáčkou, presovaný bůček a bramborové rösti s pečeným zelím nebo telecí hřbet s lanýžovou nádivkou a
celerovým pyré?Zní to možná zvláštně a exoticky, ale chutnat to bude božsky. Řeč je o nabídce Restaurantu U Sapíků, kde se bude servírovat lososový Gravlax s chřestem a citronovým curdem, telecí se smržovým sosem nebo kančí pršut s okurkami cornichons.Kuchařský rondon oblékne na festivalu také Marcel Ihnačák a tým jeho restaurace, kterým pod rukama budou vznikat neskutečné pochoutky. Na menu se objeví například žabí stehýnka balená v panchette nebo petrželový krém caramel.Když se předvedou místníMezi hvězdami gastronomického nebe se rozhodně neztratí ani místní podniky. V Plzni si festivalové menu přichystal tým Vinného Bistra Beseda, kde bude rozhodně stát za hřích zmrzlina z foie gras a mandarinek doplněná o strouhaná jablka s vanilkou a vanilkovým mascarpone. Mexiko v Plzni zastupuje jednoznačně Mexická restaurace Pancho´s a jejich tradiční tapas se vším, co k tomu patří. Na výlet do Bombaje bude lákat podnik Bombay
Express. V nabídce bude exotika - paneer TIKKA naanchos, butter chicken naanchos, biryani chicken nebo chana masala.Když chcete jít do extrému„Šéfkuchař Filip Töpfer a jeho Extrémní catering nebude na festivalu poprvé, nicméně menu bude opět originální,“ říká ředitel festivalu Petr Jirásek. Kde jinde ochutnat fermentované listy kaktusu, trhané maso ze zebry, krokodýlí ceviche nebo kousky holubího masa restované na skořicovém másle v polévce z dýně pečené na žhavých kamenech.Když chcete pomáhat„Válka na Ukrajině se dotkla nás všech, proto když se naskytla možnost pomoci a zapojit se do charitativního projektu, neváhali jsme ani minutu,” popisuje Petr Jirásek zapojení se do projektu S Ukrajinou v srdci, kde je společně s Pivovarem Raven. Marinka a Jirinka jsou máma s dcerou, které se zachránily před válkou na Ukrajině a své kuchařské umění přesunuly do České republiky a také na Prima FRESH festival, kde budou nabízet tradiční ukrajinská jídla, a to není jen boršč. „Ochutnáte nalisniky, vareničky nebo holúbky a navíc tím přispějete na koupi sanitky, které jsou na Ukrajině stále potřeba. Celý zisk totiž poputuje na konkrétní humanitární pomoc,” pokračuje Petr Jirásek.Když chcete jíst jako králÚstřice nebo šneky? Nejradši obojí a v nejlepší kvalitě. I takové delikátní pochoutky si návštěvníci festivalu vychutnají. Specialisté na ústřice z podniku Oysterman si připravili tyto mořské plody na několik způsobů. Zapékané šneky po burgundsku zase doveze Klobáskárna. Kdo by raději zamířil do tropů, tak šťavnaté tropické ovoce si bude moci vybrat u stánku Tropicorner.Jako u královského dvora si bude možné vybrat z nabídky delikates Great Taste, které se mohou pyšnit oceněním udělovaným jen těm nejlepším delikatesám světové úrovně. V nabídce bude čokoláda od Pražské čokolády Steiner & Kovařík, kterou má na svém stole i ománský sultán, vybraný kampotský pepř od Pepper Field, žhavě ostré čili od My-Chilli, luxusní paštiky od Melememaso, ručně vyráběné džemy a marmelády Mlsného Filipa,
špičkové kvalitní sušené maso z produkce Jamiro''s Jerky nebo neotřelé příchutě džemu z kuchyně Sugarlife by Vlad Ryasnyy.Když máte žízeňPivo a Plzeň je nerozlučné spojení a na Prima FRESH festivalu se na pitný režim rozhodně nezapomíná. Vyhlášený pivovar Raven doveze nachlazené pivečko i svoje speciály. Cidery, ochucená piva i speciální edice budou nabízet lokální pivovary z širokého okolí. Milovníci vína už tradičně mohou zamířit do vinařské zóny. Bílé, červené nebo bublinky bude možné ochutnat u stánků předních českých i zahraničních vinařů. Namátkou třeba u stánku
Piálek a Jäger, Vinné sklepy Kutná Hora, Arte Vini nebo Vinařství Baláž. Vinařskou zónu letos nově obohatí DeguStage, kde budou probíhat řízené degustace výběrových vín párovaných se špičkovými delikatesami s oceněním Great Taste. Samozřejmě, vše bude probíhat pod vedením zkušených sommeliéru.Aby si mohli všichni festival dokonale vychutnat plnými doušky, budou v pohotovosti taxi vozy Eco City Taxi, aby zajistily bezpečný odvoz domů.Když chcete platitVšude bude možné platit kartou, telefonem nebo hodinkami. “Vyslyšeli jsme přání našich návštěvníků, už nebude nutné dobíjet si čip jako v předešlých ročnících, ale bude možné platit po celém areálu bezhotovostně. V případě, že někdo přijde s hotovostí, může si zakoupit jako v minulých letech festivalový náramek, kam si hotovost nabije a může pak platit prostřednictvím náramku,” vysvětluje Petr Jirásek a dodává, že bude zajištěno dostatečné pokrytí sítí, aby bylo bezhotovostní placení pohodlné a rychlé po celou dobu konání akce. O to se postará náš technologický partner Nordic Telecom.Výhodu budou mít držitelé platebních karet Mastercard od Komerční banky, na které letos čekají příjemné bonusy. „Jedním z nich je lounge legendárních restaurací, kde jsme ve spolupráci s KB a Mastercard připravili prostor, kde bude možné vychutnat si zážitek z menu legendárních restaurací na vysoké úrovni,“ pokračuje Petr Jirásek.Když se chcete bavitHlavní program festivalu se bude odehrávat na cooking stage, kde se vystřídají skutečné hvězdy českého gastronomického nebe. Asi už není třeba zmiňovat každoročního hosta Zdeňka Pohlreicha, kterého doplní kapitán nároďáku Patrik Bečvář, Pavel Sapík, Marcel Ihnačák, Veronika BESKY, Pavel Berky, šéfredaktorka časopisu Prima FRESH Klára Michalová a herci seriálu ZOO. V pátek pobaví publikum pořad Na Stojáka s Lukášem Pavláskem a v sobotu rozproudí krev v žilách Děda Mládek Illegal Band. Před samotným koncertem bude vyhlášen vítěz o nejúspěšnější restauraci Prima FRESH festivalu Plzeň 2023.Když chcete něco navícFestival se vrátil tento rok opět do areálu za OC Plzeň Plaza a díky vzájemné spolupráci přibude nová zóna. Zákazníci, kteří si stáhnout novou appku LOYALTY APPKA PLZEN PLAZA do svého mobilu, získají přístup ke slevám, speciálním nabídkám a soutěžím, navíc mají vstup do Plzeň Plaza zóny, kde si po aktivaci kupónu mohou objednat letní koktejl zdarma.Když chcete mít postaráno o dětiDěti na festival patří a je tu pro ně připravena zábava, hry a workshopy. V dětském koutku přichystal program spolek MilujSmějseŽij. Děti si užijí malování na obličej a tělo, třpytivé tetování, workshop s gumičkovými copánky nebo tvůrčí balonkovou dílnu. Dětský program má také koutek od populární Coca Coly nebo interaktivní zóna ŠKODA Auto, kde bude k vyzkoušení 3D simulátor 301 vozu Fabia R5, stolní curling, lapač světla nebo bublinový workshop.Když chcete ušetřitNejvýhodnější vstupenka se dá pořídit v předprodeji. Dvoudenní vstupenka se skleničkou z edice Prima FRESH festivalu od Crystalexu je za 249 Kč. Bez skleničky za 199 Kč. Jednodenní vstup v předprodeji se sklenkou je za 199 Kč a bez skleničky za 150 Kč.Na místě už je možné si zakoupit pouze samotnou vstupenku na 1 den za 150 Kč. Děti do 150 cm a ZTP zdarma.Pokud by si návštěvníci chtěli zakoupit naší festivalovou skleničku na místě, v areálu bude připraven stánek s jejich prodejem. Cena jedné skleničky je 70 Kč. Proto doporučujeme zakoupit si ji hned v předprodeji, kde je cena výhodnější.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka