Memoriál Karla Šulce potřicáté. Začátek května patří na Jedničce házené

Tradiční Memoriál Karla Šulce čeká jubilejní třicátý ročník. V něm se na začátku května utkají ty nejmladší házenkářky. Turnaj se bude konat ve dvou víkendech: 5. až 7. května (pá a so od 8 do 20 hodin, ne od 8 do 13 hodin), kdy zabojují týmy v šestkové házené, a v sobotu 13. května (od 8 d...

Jarní servisní akce AUTO CB

Tradiční Memoriál Karla Šulce čeká jubilejní třicátý ročník. V něm se na začátku května utkají ty nejmladší házenkářky. Turnaj se bude konat ve dvou víkendech: 5. až 7. května (pá a so od 8 do 20 hodin, ne od 8 do 13 hodin), kdy zabojují týmy v šestkové házené, a v sobotu 13. května (od 8 do 17 hodin), kdy se bude hrát čtyřková házená.
Z loňského ročníku. Foto: Archiv DHC PlzeňNa turnaji startují pouze dívky, přičemž těm nejstarším je teprve 12 let. První víkend budou po tři dny hrát mladší žačky a druhý víkend se v jednodenním turnaji v miniházené utkají minižačky. Turnaj se bude odehrávat v areálu 31. ZŠ Plzeň, a to jak na venkovních hřištích s umělým povrchem, tak v hale. V případě, že bude zájem účastníků abnormálně velký, bude se hrát i na venkovním hřišti Gymnázia Františka Křižíka. Loni se během prvního víkendu odehrálo 198 utkání, do nichž se zapojilo 457 hráček z celé republiky, druhý víkend se odehrálo 89 utkání, kde nastoupilo celkem 236 hráček.„Během uplynulých ročníků se turnaje zúčastnila celá řada současných špičkových hráček a reprezentantek. Nejen ony, ale i trenéři s láskou vzpomínají na chvíle strávené na turnaji v Plzni. Účastníci turnaje získávají v jeho průběhu pozitivní zážitky, které spojují s městem Plzní a velice rádi se sem poté vrací. Turnaj má vynikající reputaci a je opakovaně hodnocen jako nejlepší turnaj pro dívky v celé České republice,“ uvedla místopředsedkyně pořádajícího klubu DHC Plzeň Jaroslava Šmrhová. Na memoriál se do krajské metropole sjíždí každoročně několik tisíc lidí z celé republiky.Turnaj má také pestrý doprovodný program. „Pro děti jsou tradičně připravovány dovednostní soutěže, také je zdarma připraven skákací hrad. Letos pak na večer chystáme pro všechny diskotéku přímo ve sportovní hale. Každé družstvo má rovněž v průběhu turnaje nejméně jedno dopoledne nebo odpoledne volné – hráčky vyráží společně s trenéry poznávat krásy Plzně,“ popsala Šmrhová. Turnaj je podle ní velká společenská událost. „Pro trenéry je turnaj místem předávání zkušeností a pro hráčky příležitostí k navazování nových přátelství,“ doplnila Šmrhová, která na akci zve širokou veřejnost.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka