Povídání o pěstounské péči - V pěstounské rodině jsem doma

Pěstounství je forma péče o děti, jejichž rodiče se o ně neumějí, nechtějí nebo nemohou postarat. Pěstoun se stará o svěřené dítě po dobu nezbytně nutnou, mnohdy však i několik let, či až do dospělosti dítěte....

Jarní servisní akce AUTO CB

Pěstounství je forma péče o děti, jejichž rodiče se o ně neumějí, nechtějí nebo nemohou postarat. Pěstoun se stará o svěřené dítě po dobu nezbytně nutnou, mnohdy však i několik let, či až do dospělosti dítěte.
Pěstouni mohou rozhodovat o běžných věcech dítěte, poskytují dítěti domov, lásku a rodinné zázemí, ve kterém se může neomezeně rozvíjet. Za svou péči jsou pěstouni státem finančně odměňováni.Problematika pěstounské péče a pomoc dětem v nepříznivé životní situaci jsou tématem besed z cyklu „V pěstounské rodině jsem doma“, které se konají na různých místech regionu.  
Besedy o pěstounství pořádá Diakonie Západ. Jsou určeny všem, kdo se zajímají o situace dětí, které nemohou vyrůstat ve své původní rodině. Na setkání budou diskutovat sociální pracovníci z oblasti náhradní rodinné péče, o radostech i starostech, které přijdou, když se člověk rozhodne jít těmto dětem vstříc na cestě zvané pěstounství. Dozvíte se, kdo se může stát pěstounem a co je třeba promyslet před přijetím dítěte do rodiny.             

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka