Senátor má být jistota, ne neřízená střela

Naxera je zatížen hendikepem vítěze, to znamená reálnou hrozbu, že si jeho voliči řeknou, Karel už to má vyhrané a nepřijdou volit ve druhém kole.

Cílená propagace v Plzni

Druhé kolo senátních voleb v obvodu Plzeň-město nabízí souboj starosty Karla Naxery a advokátky Daniely Kovářové. Z podstaty své funkce, protože senátor může ovlivnit i zákony České republiky, které pak ovlivňují život nás všech, by měl být takový člověk zárukou solidnosti, jistoty a politické zkušenosti. A v tomto směru se Naxera a Kovářová zcela zásadně liší. 

Problémem Naxery je, že je zatížen hendikepem vítěze, to znamená reálnou hrozbu, že si jeho voliči řeknou, Karel už to má vyhrané a nepřijdou volit ve druhém kole.  

Karel Naxera je od roku 2014 úspěšným regionálním politikem, je starostou Přeštic už od roku 2014. V Přešticích se za jeho „starostování“ podařilo zrekonstruovat největší městskou budovu, kde jsou desítky bytů i kanceláře. Byl také modernizován centrální systém vytápění, který má vysokou energetickou účinnost a maximálně využívá obnovitelné zdroje. To je v dnešní době drahé elektřiny podstatné. Byl rovněž otevřen městský pivovar nebo postavena loděnice. Kovářová byla sice v minulosti ministryní spravedlnosti, ale spíše proslula mnoha kontroverzními kroky. Za Naxerovou politickou prací jsou vidět konkrétní výsledky, za politickým experimentováním Kovářové není vidět nic.

Karel Naxera je kandidátem koalice lidovců, ODS a TOP 09. Kovářová se sice tváří jako nezávislá kandidátka, ale před listopadovou revolucí byla členkou totalitní Komunistické strany Československa a v jednom rozhovoru dokonce tvrdila, že nabídkou na členství byla poctěna a byla na to hrdá.

Kovářová se také vydává za jakéhosi ombudsmana našich životů a osudů. Ovšem současně tvrdí, že za sexuální obtěžování či napadání si někdy ženy mohou samy. Měla by to říkat osobně do očí některým dívkám a ženám, které byly oběťmi sexuálních deliktů

Karel Naxera je jistota, že se v Senátu nedočkáme z jeho strany nějakých nepodložených kroků, u Kovářové existují přesně opačné obavy, že to bude neřízená střela jako doposud. 

Autor: Jiří Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.09.2022 20:26




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka