Vedení centrálního obvodu uctilo hrdiny 2. světové války

Zástupci vedení centrálního obvodu - starosta David Procházka, první místostarosta Petr Baloun, místostarosta Ondřej Ženíšek a místostarosta Stanislav Šec ve středu 4. května navštívili pět pietních míst na území obvodu. „Pietní akty jsou naší každoroční milou povinností. Nesmíme zapomínat na to, co se stalo v&nb...

Cílená propagace v Plzni

Zástupci vedení centrálního obvodu - starosta David Procházka, první místostarosta Petr Baloun, místostarosta Ondřej Ženíšek a místostarosta Stanislav Šec ve středu 4. května navštívili pět pietních míst na území obvodu. „Pietní akty jsou naší každoroční milou povinností. Nesmíme zapomínat na to, co se stalo v minulosti. Obzvláště v dnešní době je jasné, že svoboda a mír nejsou samozřejmostí,“ uvedl starosta obvodu David Procházka.                                                                                          Památku uctili představitelé obvodu také v Doudlevcích u pomníku padlých, zemřelých a nezvěstných v první světové válce, v Radobyčicích u pomníku padlých hrdinů, u pamětní desky vojákům z oblasti 2. pěší divize umučených okupanty na Náměstí T. G. Masaryka a u dalších pamětních desek na Klatovské třídě a v sadech Pětatřicátníků.
                                                              „Ve světle aktuálních událostí na Ukrajině jsou dnešní pietní akty za padlé ve druhé světové válce velmi symbolické. Jsem šťastný za to, že na našem území je od roku 1945 mír a doufám, že tomu tak bude i nadále,“ řekl první místostarosta obvodu Petr Baloun.                                                                                         Pietní akt se také konal u pamětní desky Josefa Palackého, štábního kapitána 2. dělostřeleckého pluku v Plzni a člena tajného vojenského protinacistického odboje, která byla před dvěma roky odhalena v Husově ulici č. 20. 

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka