Vedení Jedničky a Trojky uctilo památku Jindřicha Křečana na Rooseveltově mostě

Tradičně, každý rok, se schází vedení městských obvodů 1 a 3 na Rooseveltově mostě, aby společně uctili památku Jindřicha Křečana, který zemřel 5. května 1945 během Květnového povstání....

Cílená propagace v Plzni

Tradičně, každý rok, se schází vedení městských obvodů 1 a 3 na Rooseveltově mostě, aby společně uctili památku Jindřicha Křečana, který zemřel 5. května 1945 během Květnového povstání.
                              Příběh Jindřicha Křečana je tragický a hrdinský zároveň. Křečan byl zapojený do odbojové skupiny Kolo na Střele. Na dnešním Rooseveltově mostě se 5. května roku 1945 pokusil zastavit auto obsazené německými vojáky. Ti ho ale zastřelili a on svým zraněním na místě podlehl.                                                              Každoročně už mnoho let proto vedení obou obvodů, které spojuje právě Rooseveltův most, uctívají památku padlého hrdiny u pamětní desky, která se na mostě nachází. Letos se pietního aktu zúčastnila za první městský obvod starostka Ivana Bubeníčková s vedením obvodu a za centrální městský obvod starosta David Procházka se svými kolegy z vedení obvodu.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka