Vedení obvodu představilo veřejnosti plán revitalizace vnitrobloku Korandova

Ve čtvrtek 28. července se vedení obvodu sešlo s občany vnitrobloku Korandova/Plachého, aby jim představilo návrh studie revitalizace vnitrobloku, kde bydlí a vyslechlo také jejich připomínky a náměty.          ...

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 28. července se vedení obvodu sešlo s občany vnitrobloku Korandova/Plachého, aby jim představilo návrh studie revitalizace vnitrobloku, kde bydlí a vyslechlo také jejich připomínky a náměty.          Revitalizaci začal připravovat Městský obvod Plzeň 3 jako akci navazující na rozsáhlou rekonstrukci domů ve vlastnictví města Plzně. Stávající vnitroblok je celkově neupravený a za hranicí své morální i technické životnosti. Vnitroblok je bohužel zatížen stavbami středotlakého plynovodu, vedením vysokého napětí a nevzhlednými garážemi při vstupu. Po jejich případném získání do majetku města, je navrženo v budoucnosti, tyto garáže odstranit. To jsou zásadní limity pro využití a řešení tohoto území.
                                „V rámci řešení revitalizace vnitrobloku je preferováno jeho celkové zklidnění vůči stávajícímu stavu s velkým důrazem na relaxační a sportovní vyžití obyvatel a návštěvníků,“ informuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu.                                Studie proto počítá s parkovacími místy jen ve vstupní části vnitrobloku a v další jsou již jen místa pro invalidy a parkoviště K+R pro vystupování a nastupování dětí z 16. mateřské školy. V centrální části vnitrobloku je navrženo dětské hřiště a dvě sportovně relaxační plochy pro větší děti a dospělé. V nejzadnější části najdeme klidovou zónu se zelení a mobiliářem pro odpočinek a komunitní setkávání. Dalším zajímavým prvkem by se mohla stát multifunkční sportovní hřiště s umělým povrchem pro volnočasové kolektivní sporty.                                „V rámci revitalizace dojde k celkové rekonstrukci povrchů vozovek a vybudování nové dešťové kanalizace, nicméně bude preferováno maximální možné zasakování a akumulace dešťových vod pro zajištění vhodných životních podmínek nově vysázené zeleně,“ dodává Petr Baloun.                                 Z důvodu dlouhodobých požadavků občanů na zvýšení bezpečnosti a klidu celé lokality bude vnitroblok připraven na zavedení tzv. režimového přístupu, kdy v nočních hodinách bude přístupný pouze pro obyvatele přilehlých domů.                                 Na veřejné projednání se dostavilo poměrně hodně občanů a diskuse byla velmi hojná, místy napjatá, ale férová a hlavně podnětná. „Především bych chtěl poděkovat všem, kteří dnes na veřejné projednávání přišli, podělili se s námi o své názory a poskytli nám cenné podněty. Ti, kteří se dostavit nemohli a mají nějakou připomínku, mohou ji zaslat na moji e-mailovou adresu Baloun@plzen.eu nejpozději do 7. srpna 2022,“ uzavřel Petr Baloun.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka