Zájemci se mohou hlásit do dalšího ročníku Plzeňské senior akademie

Je tady osmý ročník Plzeňské senior akademie, který podobně jako v minulých letech nabídne deset přednáškových bloků a čtyři exkurze na místa, kam se člověk běžně nepodívá. Kurz začne 14. září a potrvá do 14. prosince, zájemci se do něj mohou přihlašovat již nyní přímo na Úřadu městského obvodu Plzeň 1. Kurz je zdarma a je...

Cílená propagace v Plzni

Je tady osmý ročník Plzeňské senior akademie, který podobně jako v minulých letech nabídne deset přednáškových bloků a čtyři exkurze na místa, kam se člověk běžně nepodívá. Kurz začne 14. září a potrvá do 14. prosince, zájemci se do něj mohou přihlašovat již nyní přímo na Úřadu městského obvodu Plzeň 1. Kurz je zdarma a je určen seniorům a zdravotně tělesně postiženým osobám, které zajímají témata týkající se především prevence kriminality.
Z cyklu přednášek v uplynulých letech. Foto: Archiv MP PlzeňÚčastníci kurzu se blíže seznámí s jednotlivými složkami Městské policie Plzeň, která kurz zajišťuje, dozví se, jak si nenechat ublížit, jak se bezpečně pohybovat v kyberprostoru nebo jak zvládat mimořádné situace. Seznámí se také se základy první pomoci, problematikou odpadů na území města Plzně anebo s tím, jaké nebezpečí skrývají prodejní akce.Součástí projektu jsou také exkurze, senioři se podívají na operační středisko městské policie a krajských hasičů, do útulku pro zvířata na Borských polích a také do požární stanice na Košutce.„Do tohoto projektu se zapojujeme každoročně. Senioři díky němu získají praktické znalosti z oblasti práva a bezpečnosti. Cílem je zejména to, aby se nestali obětmi trestného činu,“ vysvětlil místostarosta Jedničky Jiří Uhlík, v jehož gesci je právě bezpečnost.Na projektu se kromě plzeňských strážníků a prvního městského obvodu podílí také BESIP, krajští zdravotničtí záchranáři, hasiči a policisté, Česká obchodní inspekce, Bílý kruh bezpečí a Čistá Plzeň.Kurz je bezplatný, je však nutné se přihlásit. To je možné v úředních dnech do 14. září v kanceláři 111 na Úřadu MO Plzeň 1 v aleji Svobody 60 v Plzni. Osmý ročník Plzeňské senior akademie bude slavnostně zahájen 14. září ve 13 hodin v L-klubu, který je součástí lochotínské knihovny. Počet účastníků kurzu je omezen na padesát.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka