Andělské obrazy uvidíte v Plzni už jen do 30. ledna

Budova Českého rozhlasu v Plzni hostí výstavu andělských obrazů, které maluje šestatřicetiletá Marie Neumannová, kterou můžete znát pod pseudonymem Maya N.

0

Před 3 měsíci

Den hudby a oslav v Černošíně

Město Černošín zve na oslavu! Bude to narozeninové, letos je to už 150 let od povýšení Černošína na město Františkem Josefem I. v roce 1873. A to je důvod k oslavám, které se budou konat v sobotu 2.9.2023, o slavnostním zahájení ve 12 hodin se můžete přidat do průvodu městem, do kroku bude hrát Amátovka. V průvodu budou také krásné mažoretky a Privilegovaný sbor ostrostřelců ze Stříbra.

0

Před 8 měsíci

Sulislavská pouť s kapkami deště

V Sulislavi se konala Vavřinecká pouť. Zajímavý program střídavě skrápěl déšť, ale díky stanovým altánům zůstávali návštěvníci suší, jen na atrakcích občas zmokli. Přesto si všichni den užili, zazpívali si i zatančili.

2

Před 8 měsíci

Obrazy malované duší

Výstava intuitivních obrazů Renaty Zítkové je momentálně k vidění v aule budovy plzeňského rozhlasu. Výstava nese název Mezi nebem a zemí a je rozdělena do čtyř sekcí, a to: My ve vesmíru a vesmír v Nás, Můj domov, Rovnováha života a Obrazy s příběhem . Slavnostní vernisáž doplnilo klavírní vystoupení slečny Olgy Pungové, podpořit autorku přišlo několik desítek přátel a dalších návštěvníků.

3

Před 9 měsíci

Tip na výlet - Kozí zámek

Vydejte se s námi na Kozí Hrádek (podle místních zámek) nedaleko Horního Hradiště u Plas.

0

Před 9 měsíci

Vzpomínali na školní léta v minulém režimu

Škola - základ života, to bylo téma, na které si povídání v černošínském muzeu připravil pětašedesátiletý Jiří Bízek z Bezdružic

0

Před rokem

Brutus ve Stříbře nezklamal!

Skvělá kapela Brutus opět zavítala do Stříbra, kde zaplnila sál tamního Coktail baru Beseda. Sjeli se tam fanoušci ze širokého okolí!

3

Před rokem

Promítali filmy z Českého lesa

O víkendu se v Černošíně konala slavnostní vernisáž výstavy Krajina Českého lesa. Tu do tamního muzea zapůjčil fotograf, novinář a regionální průvodce Antonín Hříbal.

0

Před 2 roky

Mistr republiky v canicrossu je z Plané na Tachovsku

Jan Danko z Plané se účastnil Mistrovství Republiky v canicrossu RNB. Ze své stanice přivezl do Hluboké nad Vltavou nejmladšího psa rasy sibiřský husky. Dexter páníčkovi ostudu neudělal, ačkoliv je menšího vzrůstu, s přehledem uběhl nejlepší čas.

1

Před 2 roky

Kavárna potěšila fanoušky Crimson Fields

Plzeňská skupina Crimson Fields potěšila své příznivce v plzeňské kavárně. Připravuje se na další koncerty.

3

Před 2 roky

Kladrubská pětka se vydařila

Opět po roce se konal běžecký závod na pět kilometrů v Kladrubech. Letos šlo o osmý ročník a získané body se započítávají do běžeckého seriálu Běžec Tachovska 2022.

3

Před 2 roky

Andělská výstava pro klid v duši

Chaotický a rychlý život nám nedělá dobře. Každý ale snad máme svého naděla, který nás opatruje. A takové anděly umí namalovat i Michaela Němcová ze Svojšína, která ztvárňuje anděly na různé materiály, na papír, plátno, kov, kameny i textilie.

5

Před 2 roky

Sedmihoří - skalní mísy i ručičky

Sedmihoří se nachází na území stejnojmenné vrchoviny, a to mezi městy Bor a Horšovský Týn. Krása a nedotčenost tamní přírodyláká ke skutečnému odpočinku a za den můžete zdolat všechny vrcholy.

0

Před 2 roky

Macbeth – Noc s operou měla načasované počasí, po aplausu se spustil déšť!

Zážitek plný emocí, hudby, tance i přírodních efektů si odnášeli diváci z Noci s operou z lochotínského amfiteátru. Tam se v pátek večer odehrávalo drama, Macbeth přilákal milovníky opery.

0

Před 2 roky

Do Touškova se po sto letech vrátily zvony

Dva ze čtyř zvonů chyběly od 1. světové války v touškovském kostele Narození svatého Jana Křtitele . Díky vyhlášené sbírce a podpoře Plzeňského kraje, lidí z okolí, farníků a dalších dárců se podařilo chybějící zvony znovu odlít, posvětit a doplnit.

1

Před 2 roky