Konfrontační a nekorektní kniha Rok hlupců

Nová kniha 2022: ROK HLUPCŮ s podtitulem Deník politicky nekorektního blogera, která je třetím knižním titulem plzeňského autora Jaroslava Pompa, přináší reminiscenci na 365 dnů roku 2022. Obsahuje množství mikropříběhů a konfrontuje dva zcela rozdílné světy; normální život obyčejných lidí a absurdní elitářskou bublinu aktivistů či politiků z celého světa, jejichž ideologicky infikované mozky až příliš často popírají přírodní zákony, vědu i zdravý selský rozum.

1

Před rokem

Sportování dětí ve školách se vrací do normálu

Může covid za rostoucí obezitu a lenost dětí? Jsou podmínky pro jejich sportování dostatečné? Tyto otázky často létají veřejným prostorem a odpovědi jsme hledali u Ladislava Harvánka z odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje, který v rámci Asociace školských sportovních klubů (AŠSK) zajišťuje mimo jiné školské sportovní soutěže, ale i u Boženy Světlíkové, ředitelky 22. ZŠ v Plzni, kde působí jediné Centrum sportu AŠSK v Plzni.

1

Před rokem

Epocha salonů. České salonní umění a mezinárodní výtvarná scéna (1870–1914)

Výstava představuje české salonní umění v jeho evropské dimenzi, jak to mezi léty 1870–1914 bývalo běžnou praxí na tehdejších salonech.

1

Před 2 roky

Linky komiksu

Zásadní součástí komiksu je kresba. Kresba, která v sekvencích tvoří příběh, obrazové vyprávění. Komiksový autor je kreslíř – kreslíř figuralista, musí zvládnout udržet výrazný styl, atmosféru příběhu v obrazovém vyprávění v řadě za sebou jdoucích obrazových sekvencích. Jaké jsou a byly kresebné možnosti výrazného českého komiksu? Jak se umělci vzájemně inspirovali? A odpovídá publikovaný a populární výsledek komiksu jejich vlastnímu kresebnému dílu? Výstava v komparacích kresby a tištěných výsl

1

Před 2 roky

SEMLEROVA REZIDENCE SE OTEVÍRÁ PRO VEŘEJNOST

Po desetileté rekonstrukci se 23. září otevírá pro veřejnost Semlerova rezidence na Klatovské třídě 110 v Plzni. Prodej vstupenek byl již zahájen, a to na dva prohlídkové okruhy: základní a rozšířený. Vstupenky lze zakoupit online na www.semler.cz a www.adolfloosplzen.cz nebo v informačních centrech na náměstí Republiky a Paluba Hamburk.

1

Před 2 roky

Představení knihy Kde výčep můj

Kniha Kde výčep můj je především o časech před listopadem 1989, oslavou hospod, vináren a bufetů jako sociálních center, kde jsou si lidi rovni, kde vládne zdravý selský rozum a kam dodnes spousta lidí rádo chodí.

1

Před 2 roky

DVA ROKY BEZ LÉKŮ, BEZ REFLUXU A S DOBROU NÁLADOU

Markéta Lasáková je partnerkou Green Ways a uživatelkou zelených potravin tři roky. Zelené a barevné potraviny považuje za vysoce kvalitního ochránce našeho zdraví. Celkově jí pomohly zbavit se veškerých léků, nakrmit střevní mikrobiom, zlepšit trávení i náladu.

5

Před 3 roky

Velká cena Plzně

V sobotu 8.2. se v Plzni v areálu TJ Slavoj koná velká cena Plzně v zápase ve volném stylu. Soutěžit budou zápasníci v kategoriích mladší žáci a přípravka A/B.

1

Před 4 roky