5 nejčastějších chyb, které ženy dělají v péči o pleť

Jaké jsou nejčastější chyby v každodenní péči o pleť? Jak se chybám vyvarovat a jak začít o svou pleť správně pečovat?

Cílená propagace v Plzni

Nesprávná diagnóza pleti

Zjistit sama, jakou máte pleť, je těžké. Mnoho žen charakter své pleti nezná, a proto pak často používají přípravky, které nejsou účinné, v horších případech mohou i ublížit. Správná diagnóza pleti je zkrátka základním stavebním kamenem pro správnou péči o pleť. Diagnózou pleti se zabývají kosmetická studia, kde by profesionální kosmetičky měly před každým ošetřením zjistit, jak to s vaší pletí vypadá. Tento proces je zcela bezbolestný, většinou totiž profesionálové zjistí charakteristiky pleti pouhým okem. Používají však také profesionální přístroje. Až po diagnóze může kosmetička provést profesionální ošetření šité přímo na míru potřebám vaší pleti.

Proč je diagnóza důležitá a co je jejím účelem?

  • Zjistit hydrataci pokožky nejen zvenku

  • Zjistit procento vnitřní hydratace přístrojovým ošetřením. 

  • Zjistit, zda je pleť kombinovaná a do jaké míry. 

  • Zjistit, zda se pokožka optimálně obnovuje a pokud ne, jaká co je příčina nesprávné obnovy. 

  • Doporučení přípravků vhodné pro konkrétní typ pleti.

Používání nevhodných přípravků

S nedostatečnou diagnózou pleti souvisí také používání nevhodných přípravků. Na akné, na suchou pleť, na vrásky i na zašedlou pleť je potřeba použít jiné množství a druhy aktivních látek. Častokrát nevyhovuje také složení kosmetických přípravků, které na první pohled mohou vypadat dobře, ale ve skutečnosti se jedná o "chemický koktejl". Použití kvalitních domácích přípravků s vhodných složením vždy konzultujte s profesionální kosmetičkou. Ta podle věku, genetických informací a konkrétní diagnózy doporučí produkty, které zajistí dostatečnou výživu vaší pleti tak, aby docházelo ke komunikaci buněk mezi sebou a tím se zachovala standardní obnova vaší pleti. Většinu kvalitních produktů můžete zakoupit přímo v salonu. Jedná o produkty s přírodním složením a správným poměrem aktivních látek, které byste v obchodě hledali jen těžko.

Nadměrná kombinace různých značek

Nejen v péči o pleť je vhodné aplikovat přísloví "méně je někdy více". V tomto případě hovoříme dokonce o zlatém pravidlu. Jednotlivé řady kosmetických produktů se od ostatních řad liší a produkty v rámci jedné řady jsou navrženy v zájemné symbióze. Neplatí, že čím více kosmetických přípravků budete používat, tím budete krásnější. Daleko lepší řešení je používat řadu s konkrétními aktivními látkami, které jsou účinné pro váš typ pleti. Proto raději používejte produkty jedné značky a dbejte na správné návyky v každodenní péči o pleť.

Špatné návyky v každodenní péči o pleť

Pravidelná péče by měla probíhat vždy dvakrát denně: ráno a večer. Krom toho je třeba dodržovat pořadí, jak mají být produkty za sebou používány. Správná každodenní péče zahrnuje:
1. Očištění pleti
- zde je vhodné používání čistících gelů, je třeba pleť odemulgovat a zabvit ji potu a mazu. Očištění by mělo trvat vždy minimálně 30 sekund. Poté je potřeba pleť opláchnout vodou, tím se odtraní nečistoty rozpustné ve vodě.
2. Tonizace pleti
- po očištění vodou a gelem (pěnou) přichází na řadu pleťový tonik. Ten nejenže hydratuje, ale zneutralizuje také plyny přítomné ve vodě, jako je chlor a desinfekční látky, které ve vodovodu máme pro eliminaci bakterií ve vodě. Tonik připravuje dálnici pro aktivní látky.
3. Vyživující séra a krémy s aktivními látkami

Ženy často chybují v používání micelárních vod. Ty jsou v současné době hitem na trhu, avšak dokážou pleti více ublížit, než prospět. Většina z nich obsahuje tenzidy, což jsou rozpouštědla ropného původu, které napomáhají k odstranění silného líčení. Chybu dělají ženy v tom, že micelární vodu neoplachují. I micelární vodu je totiž třeba vždy odlíčit.

  "Je to jako když odmašťujete talíř jarem, ale už talíř neopláchnete a chystáte se na něj ihned servírovat. S pletí je to stejné, je třeba jí po aplikaci micelární vody vždy očistit", hovoří o používání micelárních vod profesionálka v oboru Zdenka Jandová.

Nesprávné používání micelární vody vede k podráždění pokožky, vysušení kůže, vzniku pigmentových skvrn, zašednutí pleti a podobně.

Nedostatečná hydratace pleti

Profesionální salony uvádějí, že hydratace je alfou omegou v péči o pleť. Na hydrataci pleti má vliv pitný režim a aktivní látky uvnitř pohožky. Je však nutné dbát na dostatečnou vnitřní i vnější hydrataci pleti. Pokožka se může zdát na první pohled hydratovaná, avšak zevnitř může trpět dehydratací. Často se na pokožce vytvoří tzv. "mrtvá vrstva buněk", která zabraňuje aktivním látkám projít hlouběji do kůže, proto je nutné ji kosmetickým ošetřením odstranit, aby mohly aktivní látky lépe pronikat do vnitřních vrstev pokožky a napomáhat tak optimální obnově pleti. U mladé ženy do věku 30 let se uvádí optimální procento vnitřní hydratace 35 - 45 % . S přibývajícím věkem a nevhodnou péčí se procento hydratace snižuje a zpomaluje se tak proces obnovy pokožky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka