Areál Škodalandu navštívil vzácný raroh

V souvislosti s hledáním možností, jak odradit, to znamená ne zabíjet, divoké kachny od pobytu v prostoru koupacího jezírka, navštívil areál multifunkčního sportovního areálu Škodaland sokolník se samicí přísně chráněného raroha.       ...

Jarní servisní akce AUTO CB

V souvislosti s hledáním možností, jak odradit, to znamená ne zabíjet, divoké kachny od pobytu v prostoru koupacího jezírka, navštívil areál multifunkčního sportovního areálu Škodaland sokolník se samicí přísně chráněného raroha.                 

Pobyt divokých kachen v areálu jezírka je dlouholetý problém, protože při svém pobytu mohou znečistit jak břehy, tak vodu určenou ke koupání. To pak přináší zvýšené nároky a související náklady na čištění a ošetřování vody tak, aby splňovala veškeré požadované parametry. Po konzultaci s odborníkem na slovo vzatým panem Milanem Zálešem byl doporučen intenzivní dohled biologické ochrany podobný tomu, který je zajišťován na velkých letištích, což však bohužel není ve finančních možnostech městského obvodu. Jako další řešení, které budeme prověřovat, je instalace mechanických zábran.                                                                                        

Schůzka však přesto nevyšla vniveč, neboť jsme se panem Zálešem domluvili na uspořádání jistě poutavé ukázky sokolnictví pro návštěvníky areálu, kdy o některém z nadcházejících víkendů se budou moci seznámit s různými druhy dravců, dozvědět se mnoho zajímavého o jejich životě a ti odvážnější si budou moci i vyzkoušet, jaké to je, když Vám na ruce sedí dravý pták. To si ostatně již vyzkoušeli i starosta městského obvodu Plzeň 3 David Procházka a 1. místostarosta Petr Baloun (viz foto). O termínu konání ukázky Vás budeme informovat.

Fotogalerie
Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka