Do obcí v kraji přibyly další nádoby na třídění odpadů

V letošním roce přibylo ve 44 obcích a městech Plzeňského kraje celkem 181 nových nádob na tříděný odpad. Z toho bylo 61 modrých nádob na papír, 46 bílých či zelených nádob na sklo a 74 žlutých nádob na plasty.

Cílená propagace v Plzni

Jedná se o společný projekt Plzeňského kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a. s.

Projekt s názvem „Intenzifikace systému separovaného sběru vytříděných složek komunálních odpadů v obcích Plzeňského kraje“ je realizován od roku 2004. Jednou ze stěžejních částí projektu je posílení systému infrastruktury pro sběr, svoz a následné materiálové využití obalových odpadů v obcích formou nákupu a bezplatné výpůjčky barevných kontejnerů na třídění odpad. „Kontejnery jsou obcím poskytovány pro rozšíření sběrné sítě v obcích tak, aby obyvatelé těchto obcí měli větší možnost třídění odpadů z obalů, které jsou následně materiálově využívány,“ vysvětluje radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Václav Štekl.

Projekt kraje a společnosti EKO-KOM, a.s. probíhal i v letošním roce. Na základě analýzy a zjištění samotných potřeb měst a obcí v  letošním roce přibylo celkem 181 nových nádob na tříděný odpad. Po celou dobu konání projektu tak vzrostl počet nádob na tříděný odpad v kraji o více než 2 500 kusů. „V Plzeňském kraji jsou vytvořeny velmi dobré podmínky pro třídění odpadů, dle statistik za rok 2014 bylo na území Plzeňského kraje bezmála 14 tisíc sběrných nádob na tříděné odpady a na jedno sběrní místo (kontejnery na papír, sklo a plasty) připadlo celkem 131 obyvatel, což řadí Plzeňský kraj k jednomu z nejlépe vybavených krajů v rámci celé České republiky kontejnery na třídění odpadů,“ doplňuje Marek Sýkora ze společnosti EKO-KOM, a.s.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka