Hokejová Plzeň bude opět mít zastoupení v české i slovenské reprezentaci

Už v příštím týdnu je na programu druhá reprezentační přestávka v probíhající sezóně a plzeňští indiáni budou mít opět svoje zastoupení v národním týmu, a to nejen v českém.

Jarní servisní akce AUTO CB

Trenér Vladimír Vůjtek si vybral do českého týmu pro turnaj O pohár Prvního Programu obránce Jakuba Jeřábka a útočníka Dominika Kubalíka. Premiérové pozvánky od trenéra Cígera do slovenského týmu se dočkal obránce Branislav Kubka.

Dominik Kubalík i Jakub Jeřábek se účastnili už prvního letošního turnaje Euro Hockey Tour, finské Karjaly. „Je to velká pocta a jsem rád, že jsem opět dostal pozvánku. Moc si toho vážím,“ hlásí Dominik Kubalík, který si bude moci zahrát poprvé za národní tým i před domácími fanoušky.“ Utkání proti Finsku 17.12 totiž hostí pražská O2 Aréna. „Těším se na utkání před českým publikem, to bude zážitek. Ten druhý sraz bude asi trochu jiný, už tam nepojedu tolik vystresovaný. Vím, co mě čeká, jak to chodí, takže nervozita nebude taková jako před tím minulým srazem,“ říká Kubalík.

Na domácí střetnutí v rámci srazu se těší i Jakub Jeřábek. „Na utkání dorazí i část rodiny, ale úplně ještě nevím, kdo všechno. Určitě to bude super zážitek. Celkově se mi v O2 Aréně hraje dobře, ať už jsme tam hráli proti Slavii, nebo  nyní se Spartou. A když ještě k tomu přijde kolem patnácti tisíc fanoušků, tak to bude fantazie,“ těší se plzeňský obránce. 

Dominik Kubalík vyhlíží hlavně zápas proti domácímu Rusku. „Já se nejvíc těším na zápas s Ruskem, to jsou takové vyhecované souboje, což mám hodně rád,“ přiznává Kubalík. To Jeřábek má jiného soupeře, proti kterému se chce vytáhnout. „Já se víc než na Rusko těším na Švédy, abychom jim vrátili porážku z Karjaly. Věřím, že je tentokrát porazíme, celkově si turnaj užijeme a dosáhneme na lepší výsledek než minule,“ uvádí plzeňský odchovanec. 

Plzeňská stopa se objeví také ve slovenském národním týmu. Premiérovou pozvánku do reprezentace obdržel obránce Branislav Kubka. „Bylo to velice příjemné a hlavně velmi překvapivé. Pozvánka do reprezentace nepřichází každý den, a proto  jsem za to velmi rád a budu se snažit předvést co nejlepší výkon. Vůbec jsem to nečekal, loni trochu ano, přeci jen si myslím, že se mi dařilo více. Letos mi k tomu určitě pomohl celý tým a jsme skvělá parta,“ hlásí rodák z Banské Bystrice. 

Pozvánka jej zastihla zrovna v době, kdy byl Kubka nakoupit. „Večer jsem byl v jednom obchodě nakoupit a psal mi kamarád ze Slovenska, že mi gratuluje. Bylo to příjemné překvapení,“ culí se slovenský zadák.

Slovenský tým čeká turnaj v italské Arose a před ním soustředění, které začne pro výběr trenéra Cígera už v pondělí. „Bude to hodně dlouhý sraz, od pondělka do neděle, takže to bude hodně náročné. Vůbec nevím, co od toho očekávat, budu se snažit podat co nejlepší výkon a odehrát to poctivě. Budou to určitě těžké zápasy,“ předpokládá Kubka. 


V příštím týdnu se kromě srazů seniorských národních týmů uskuteční i srazy mládežnických reprezentací, kde má Plzeň také svoji stopu. V reprezentaci do dvaceti let, která už na přelomu roku odehraje světový šampionát ve Finsku, figuruje v širší nominaci obránce David Sklenička. Ve výběru do 18 let pro turnaj v Kanadě je dvojice David Kvasnička a Petr Kodýtek, v nominaci reprezentace do 16 let se objeví Jan Matiášek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
11.12.2015 11:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka