Hvězdy nafotily vysněná povolání onkologicky nemocných dětí

Martin Stránský jako záchranář, Pavel Horváth jako kuchař nebo Mahulena Bočanová jako zpěvačka – to jsou tři z celkem dvanácti známých osobností, které na fotografiích Ivana Mladenova ztělesnily vysněná povolání malých pacientů Fakultní nemocnice v Plzni. Výsledkem je unikátní kalendář s názvem TIME 2016, jehož křest se odehrál 4. prosince v plzeňském hotelu Angelo na charitativním večeru s názvem Andělské nadělení.

Cílená propagace v Plzni

Za projektem TIME – Daruj čas stojí trojice přátel – pěvkyně Jana Marie Kateřina Korbelová, vizážistka a stylistka Dita Bezděková a fotograf Ivan Mladenov. Na začátku byla snaha pomoci finančně rodinám onkologicky nemocných dětí, které i po skončení léčby potřebují nakupovat přípravky na zvýšení imunity, speciální zdravotní pomůcky a hygienické potřeby.

„Nejdřív jsme si s dětmi povídali a hledali pro fotografie společně téma, které by je bavilo. Jejich představy budoucího povolání nás nadchly a stejně tak nadchly i osobnosti, které jsme oslovily. Role jsme vybírali podle jejich založení – například Míra Hejda má blízko k autům, nejen pořadem Limuzína, Báru Munzarovou známe jako lékařku ze seriálu a Jaro Smejkal je fanoušek Hvězdných válek. Jen Martin Straka má prý ke kutilovi daleko,“ prozrazuje Dita Bezděková.

Z hokejisty Ryana Hollwega se v kulisách zámku stal dokonalý rytíř, modelka Gabriela Dvořáková – Bártová zavzpomínala na svá studia na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích a vyfotila se jako paní učitelka, zatímco její kolegyně Lucie Křížková - Váchová se na stránkách kalendáře představuje ve své skutečné roli modelky. Zpěvák Marek Ztracený se posadil za bubny a herečka Dana Verzichová se stala zdravotní sestřičkou, stejně jako v seriálu. Strážný anděl celého kalendáře má tvář herečky a moderátorky Taťány Krchovové a titulní stranu zdobí trojice Andílků  - dívek ze stejnojmenného  pěveckého sboru Jany Marie Kateřiny Korbelové. 

Kalendář TIME 2016 čeká ještě jeden křest

13. prosince v rámci adventního koncertu v katedrále sv. Bartoloměje, kde pěvecký sbor Andílci vystoupí spolu s Jaro Smejkalem. 

Kalendář v ceně 280 korun je k dostání na třech místech v Plzni - třeba ve studiu Design Block. Více na www.darujcas.cz 

Celá částka z prodeje kalendáře poputuje na konto Nadačního fondu Šance onkoláčkům

Organizátoři připravují i výstavu fotografií z kalendáře TIME. Snímky ve velikosti 120x85 budou nejprve v lednu a únoru k vidění v Umělecké kavárně Regner Café Plzeň, v červnu ve Velké synagoze a v listopadu v prostorách hotelu Golden Fish. O dalších výstavních místech vás budou včas informovat.

Celý projekt vyvrcholí v prosinci 2016 charitativní dražbou velkoformátových fotografií, jejíž výtěžek rovněž poputuje na konto nadace Šance onkoláčkům.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
11.12.2015 09:17




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka