Akcie Plzně za 4,77 miliardy korun dokládá cenu vodohospodářského majetku

Hromadnou akcii v hodnotě 4,77 miliardy korun má nově uloženou ve svém trezoru město Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akcie dokládá, že západočeská metropole vlastní vodohospodářský majetek v této výši.

Primátorovi Plzně Martinu Zrzaveckému ji minulý týden předal předseda představenstva společnosti VODÁRNA PLZEŇ a současně primátorův technický náměstek Pavel Šindelář. Plzeň tímto symbolickým krokem dokončila transformaci a proces nákupu klíčové společnosti, jakou VODÁRNA PLZEŇ je.

„Ten proces trval osm let. Na počátku se město rozhodlo, že chce mít vliv na strategickou surovinu, jakou voda, její výroba včetně odvedení a vyčištění bezesporu je. Za těch osm let jsme došli k něčemu, co dává smysl. Chci tak poděkovat všem, kteří se na tom podíleli, ať již jde o vedení společnosti VODÁRNA PLZEŇ, poradce, úřad, politiky, bylo to náročné, každý si zaslouží úctu a toto by Plzeň určitě měla ocenit,“ uvedl při převzetí akcie Martin Zrzavecký.

VODÁRNA PLZEŇ je vlastněna městem ze sta procent, a to od ledna 2016. Tehdy město koupilo od společnosti Veolia 98,3 procenta akcií firmy, a to za 709,8 milionu korun, samo do té doby vlastnilo 1,7 procent akcií. Vzápětí začalo město připravovat převod veškeré vodohospodářské infrastruktury na vodárnu. „Nastavili jsme stejný model jako u teplárny, kdy teplárna provozuje a vlastní horkovody, tak to bude i ve vodárně, bude provozovat a vlastnit veškeré vodovody a kanalizaci. Cena vodárnou převzaté infrastruktury bez úpravny vody a čistírny odpadních vod činí právě 4,77 miliardy korun,“ doplnil technický náměstek Pavel Šindelář.

V souvislosti s finalizací procesu přešla také část Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně, tedy jeho vodohospodářská sekce, pod společnost VODÁRNA PLZEŇ, nově jsou zaměstnanci této městské společnosti. „Technická stanoviska týkající se vodovodů a kanalizace tak nebude už více vydávat město Plzeň, ale bude to VODÁRNA PLZEŇ. Dotklo se to 12 zaměstnanců města,“ doplnil Pavel Šindelář.

Hromadná akcie byla vydána na jméno „Město Plzeň“.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.01.2018 08:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka