Běšiny a Budětice opraví požární zbrojnice

Rada kraje souhlasí s poskytnutím dotací dvěma obcím (Běšiny a Budětice) na rekonstrukci požární zbrojnice v souhrnné výši 3 766 940 korun.

Cílená propagace v Plzni

Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR vyhlásilo i pro rok 2020 program Účelové investiční dotace pro jednotky SDH obcí. V rámci tohoto programu mohly obce požádat také o investiční dotaci na rekonstrukci stávající nebo výstavbu nové požární zbrojnice pro jednotku požární ochrany, pokud je zařazena v kategorii plošného pokrytí JPO II, JPO III nebo JPO V.

Finanční podpora Ministerstva vnitra (MV) byla pro rok 2020 alokována pro 4 obce Plzeňského kraje (Šťáhlavy, Budětice, Běšiny a Liblín). Program MV umožňuje obcím použít další finanční zdroje. Příspěvek (dotace) kraje se poskytuje ve výši 2/3 dotace MV.

Dotace pro obec Šťáhlavy (1 166 666 korun) byla již schválena, Liblín dotaci nebude čerpat. Rada navrhuje zastupitelstvu schválit poskytnutí dotace pro obec Běšiny ve výši 3 miliony korun a pro obec Budětice ve výši 766 940 korun.

Poskytnutí dotace budou schvalovat zastupitelé.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka