Bikerka Simona Spěšná vyhrála Olympiádu dětí a mládeže

Hned první olympijský den v Libereckém kraji na IX. Hrách letní olympiády dětí a mládeže 2019 přinesl Plzeňskému kraji první zlato, jedno stříbro a dvě bronzové medaile.

Jarní servisní akce AUTO CB

Mezi favority závodu horských kol cross country kadetek patřila svěřenkyně Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje Simona Spěšná. Svou roli potvrdila, když v kopci posledního kola ujela soupeřce Anně Novotné a jako první projela cílem. „V posledním kopci jsem do toho dala všechno a řekla si, že buď to dám, nebo budu stříbrná,“ uvedla zcela vyčerpaná vítězka v cíli, kde samozřejmě nechyběl její trenér a otec v jedné osobě, Milan Spěšný. Ten je dlouholetým reprezentantem – bikerem. Olympiáda v Libereckém kraji není první zkušenosti talentované bikerky, Simona se zúčastnila letní olympiády v Jihomoravském kraji v roce 2017, kde vybojovala bronz na dráze a páté místo v cross country. Ještě výraznější úspěchy přišly minulý rok, kdy ovládla Český pohár starších žákyň a ve své kategorii se stala dokonce mistryní Evropy.

Další medaili získal pro Plzeňský kraj plavec Martin Fajt, když v závodě 50m volným způsobem starších žáků získal stříbrnou medaili. Na třetím místě v téže disciplíně starších žáků skončil Matěj Sladký.

Sbírku pondělních medailí završil bronzem Šimon Stehlík ve sprintu starších žáků v orientačním běhu.

Každý den v podvečer probíhají na libereckém náměstí medailové ceremoniály, které věrně přináší závodníkům atmosféru olympiády. Dnes si svůj výskok na „bednu“ užili právě bikerka Simona Spěšná a sprinter Šimon Stehlík. Videa najdete na facebooku Plzeňského kraje případně youtube kanálu Plzeňského kraje.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka