Bourací práce v lázních začnou, byl vybrán dodavatel

Do konce letošního roku začnou bourací práce ve vnitrobloku městských lázní, které Plzeňský kraj odkoupil od soukromého vlastníka, a začíná komplex revitalizovat.

Cílená propagace v Plzni

Krajští radní schválili výběr dodavatele zakázky „Městské lázně – bourací práce ve dvoře“ v hodnotě téměř 6 mil. Kč.

Plzeňský kraj zahájil zadávací řízení k nadlimitní veřejné zakázce „Městské lázně – bourací práce ve dvoře“ dne 30. 8. 2023, lhůta pro podávání nabídek byla stanovena na 2. 10. 2023. „V dané lhůtě jsme obdrželi celkem tři nabídky, a to elektronickou cestou. S výsledkem jsme spokojeni, jako nejvýhodnější jsme vyhodnotili účastníka s předloženou cenovou nabídkou téměř šesti milionů korun,“ komentuje zakázku náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř a dodává: „Staveniště bude předáno bezprostředně poté, co podepíšeme s dodavatelem smlouvu a ta nabyde účinnosti. Pak má dodavatel 3 měsíce na plnění smlouvy tedy na samotné bourání ve vnitrobloku.“ Dodavatelem stavby je společnost TREPART s.r.o.

„Věřím, že nová cesta budovy lázní, kterou jsme odstartovali, bude laickou i odbornou veřejností pozitivně přijata. Jde nám všem o společný cíl, a to vrátit historické budově její pomyslný lesk a spojit jej s moderními trendy využití,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták. „Naším záměrem je jednak vybudování odpovídajících prostor pro Západočeskou galerii ale také vybudování multifunkčního sálu pro široké využití, a to v historické části budovy, kde se nacházel bazén. Svůj prostor najdou v komplexu bývalých lázní také organizace zabývající se volnočasovými aktivitami pro děti a mládež,“ dodává hejtman s tím, že až do 16. 11. 2023 si mohou lidé před budovou Západočeského muzea v Plzni na panelové výstavě prohlédnout budoucí podobu lázní v návrzích architekty Evy Heyworth.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka