Božkovský ostrov má novou Benedovu ornitologickou naučnou stezku

Manželé Blanka a Jan Hrabětovi společně se ZOO Plzeň a ÚMO Plzeň 2 Slovany právě dokončili realizaci Benedovy ornitologické naučné stezky na Božkovském ostrově. Stanislav Beneda byl plzeňský ornitolog, ekolog, učitel a skaut.

Cílená propagace v Plzni

A také člen spolku provozujícího záchrannou stanici živočichů, který pro ornitologii a ochranu přírody nadchl i mnoho svých žáků, kamarádů a přátel.

Božkovský ostrov byl mimo jiné jejich společným působištěm, kde Standa právě s Hrabětovými rozvěšovali ptačí budky, kroužkovali a dlouhodobě sledovali zejména zpěvné ptáky. "Proto také pamětní desku věnovanou Stanislavu Benedovi jsme ve čtvrtek 28. řiíjna  umístili s kolegou (skautem) Jindřichem Rykovským, Hrabětovými a za pomocí ÚMO Plzeň 2 právě k nově osazené informační tabuli na Božkovském ostrově," říká šéf plzeňských zvířěcích záchranářů Karel Makoň.  Oficiální vzpomínková akce a poděkování všem, kdo se na projektu spolupodíleli, se teprve chystá.

Akce je v režii manželů Hrabětových, ÚMO Plzeň 2 a ZOO Plzeň, zvířecí záchranáři přispěli kamenem a pamětní deskou z dílny manželů Stoklasových z Nečtin.

Ornitolog, kroužkovatel, učitel, skaut a plzeňský  zvířecí záchranář Stanislav Beneda je rodákem z Plzně (Koterova), který se výrazně zapsal do historie Dobrovolného ekologického spolku ochránců přírody. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka