Centrum Bavaria Bohemia vystaví nejen historické hřbitovy Tachovska

Tři výstavy fotografií, které jsou protikladné jen na první pohled: Rušný život měst a ticho hřbitovů, z nichž se opět zrodí nový, rostlinný život. Při bližším pohledu však vyjdou najevo četné paralely.

Cílená propagace v Plzni

Vernisáž se bude konat v úterý, 18. 4. 2023 v 18 hodin v Centru Bavaria Bohemia v Schönsee

Spolek spisovatelů východního Bavorska a Středisko západočeských spisovatelů představují u příležitosti 30. výročí spolupráce výstavu “Pohled zblízka - lidé ve městě“. Pomocí textů a mnohotvárných snímků zachycují život v Plzni a Řezně. Výstavu uvede předsedkyně Střediska západočeských spisovatelů Milena Hasalová a čestná předsedkyně východobavorské regionální skupiny Svazu německých spisovatelů Narita Panzer. Poté budou čteny vybrané texty z výstavy.

Výstava “Historické hřbitovy v Bezdružicích, Plané a okolí“, prezentovaná poprvé veřejnosti, představuje na 13 panelech některé náhrobky a hřbitovy, které Sven Müller zdokumentoval během několikaleté práce. Dvojjazyčná publikace představuje náhrobky na 43 historických hřbitovech v bývalém okrese Planá-Bezdružice. Výstavu uvede autor výstavy Sven Müller.

“Staré stromy na židovských hřbitovech“ zachytil na svých fotografiích vystavených na schodišti Dr. Fred Chvátal, lesník, archivář a badatel z okresu Tachov. Výstavu uvede kurátor výstavy Dr. Fred Chvátal.

Všechny tři výstavy budou k vidění do neděle 11. června 2023 v běžné otevírací době Centra Bavaria Bohemia. Hudebně akci doprovodí Benedikt Dreher na fagotu. Akce bude simultánně tlumočena. Registrace není nutná.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.04.2023 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka