Černice zvou na masopust i výstavu fotografií

Městský obvod Plzeň 8 Černice pořádá po loňské pauze v sobotu 26. února 2022 opět Černický masopust. Návštěvníci se mohou těšit na řemeslné trhy na Selské návsi i na masopustní průvod maškar.

Cílená propagace v Plzni

Mimořádně bude otevřena také kaplička na návsi a v budově hasičské zbrojnice zahájena výstava fotografií místních obyvatel, kterou pořádá černické sdružení Bobeš Anima.

„Těší nás, že jsme letos mohli po roční odmlce, kterou způsobila koronavirová pandemie, tuto oblíbenou masopustní akci opět zorganizovat. Průvod odstartuje na dětském hřišti v ulici Slunečnicová – Vstupní ve 14 hodin a půjde ke kapličce u školy a na Selskou náves. Do kroku zahraje kapela Plzeňský MLS,“ uvedla starostka Černic Mgr. Jana Haisová Círová. Doplnila, že po cestě čekají na účastníky průvodu zábavné zastávky a v cíli čaj i masopustní koblížky.

Na Selské návsi mohou lidé navštívit masopustní trhy. Od 10 do 18 hodin tady budou předvádět své umění bednáři, kováři a další řemeslníci. Nebudou chybět ani stánky s rukodělnými výrobky, nápoji a sladkostmi. Návštěvníci se mohou také těšit na zabijačkové pochoutky i pivo ze soukromého pivovaru Purkmistr. Pro děti připravili organizátoři různé soutěže.

„Srdečně zveme k účasti na masopustu nejen černické obyvatele, ale všechny, kteří se chtějí pobavit a užít si pěkný den, “ dodala starostka.
V sobotu od 14 do 18 hodin si budou moci zájemci prohlédnout výstavu fotografií v hasičské zbrojnici. Sdružení Bobeš Anima shromáždilo od obyvatel Černic zajímavé snímky s různými tématy. „Chtěli jsme mimo jiné dát příležitost lidem, kteří rádi fotí, aby mohli své fotografie ukázat ostatním,“ přiblížila organizátorka výstavy Jana Pszczolková. Doplnila, že výstava bude k vidění ještě v neděli 27. února ve stejném čase jako v sobotu.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 19.02.2022 10:53



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka