Český nároďák a kuchaři nemocnice poděkovali v Rokycanech zdravotníkům

Česká reprezentace kuchařů a cukrářů vytvořila v úterý s kuchaři Rokycanské nemocnice jeden tým a uvařili pro pacienty a personál nemocnice slavnostní tříchodové menu.

Cílená propagace v Plzni

Vyjádřili tím poděkování zdravotnickému personálu za jejich práci v době pandemie.


Podával se mrkvový krém se zázvorem a koriandrovým olejem, krůtí prso v sušené parmské šunce se zeleninovou caponatou a gratinovanou polentou s parmezánem a trhanec s karamelizovanými hruškami a creme fraiche.

Tříchodové menu vzbudilo v jídelníčku nemocnice takovou pozornost, že místo obvyklých dvou stovek porcí se dnes vařilo a vydávalo přes 250 jídel. Oběd si objednala i část zaměstnanců mimo službu. A byli spokojeni. "Nám tady chutná i jinak. Dnes to ale bylo něco netradičního. Jídlo bylo moc dobré. Schválně jsme si ho vychutnávali, takže jsme v jídelně zůstali déle než obvykle. Děkujeme," vzkázali kuchařům například mladí chirurgové.

Poděkovat ale přijeli naopak právě kuchaři. "My jsme od loňského podzimu do letošního jara kvůli pandemickým opatřením moc nevařili. Restaurace byly dlouho zavřené. Hlavně díky zdravotníkům se podařilo a daří pandemii zkrotit. Vděčíme jim za to, že se naše provozy zase otevřely a že opět můžeme dělat svoji práci. To, že dnes vaříme tady v Rokycanech, to je to nejmenší, čím můžeme sestrám, doktorům i dalším vyjádřit svůj vděk,“ říká například Patrik Bečvář, který jinak vaří v hotelu Královka v Bedřichově v Jizerských Horách. 

Spolupráci pochválila i vedoucí nemocniční kuchyně Renata Křižánková. "Bylo to pro nás zpestření běžného pracovního dne. Částečně jsme klukům pomáhali a mimo to jsme připravovali pacientské diety a dávali pokrmy do tabletů. Reprezentanti si vyhradili, že dnes budou vydávat přímo v zaměstnanecké jídelně, aby mohli personálu poděkovat a popřát dobrou chuť osobně.“

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka