Cestující musí mít od čtvrtka zakrytá ústa a nos. Bez roušky se nesmí ven

Cestující v plzeňské městské hromadné dopravě musí mít zakryté dýchací cesty.

Jarní servisní akce AUTO CB

AKTUALIZACE: vláda ve středu vydala nařízení, že od středeční půlnoci bez roušek nesmí nikdo vycházet na ulici

Nové opatření začne platit od čtvrtka 19. března 2020. Vedení města Plzně věří, že lidé budou ohleduplní a budou toto nařízení dodržovat. Prioritou radnice totiž je udržet veřejnou dopravu v provozu, pro některé lidi je nezbytná.

„To opatření vnímám jako velice užitečné a správné. Měl jsem i řadu podnětů občanů, kteří po tomto volali. Městskou dopravu chceme udržet v provozu, protože pro některé lidi představuje jediný možný způsob cestování po Plzni. Vozy proto velmi důsledně dezinfikujeme a děláme maximum, aby byly bezpečné i v současné situaci. Nové opatření by mělo také chránit řidiče MHD,“ uvedl primátor Martin Baxa.

„Protože víme, že celá situace kolem roušek a respirátorů je velmi složitá, tak bude umožněno cestujícím vstupovat do vozů městské hromadné dopravy i například s šálami, šátky a jinými tkaninami, které budou mít přes nos a ústa,“ doplnil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule. Ten současně vyzval Plzeňany, aby zakrytí úst a nosu používali i jinde ve veřejném prostoru. „Rozhodně to přispívá k ochraně proti šíření nemoci,“ dodal Michal Vozobule. 

O půlnoci 19. 3. 2020 vstupuje v platnost nařízení hejtmana Plzeňského kraje v dopravě, které přináší striktní zákaz vstupu, pohybu a pobytu cestujících ve všech prostředcích veřejné drážní  osobní dopravy a veřejné linkové dopravy, včetně MHD měst,  na území Plzeňského kraje bez ochranných prostředků dýchacích cest.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.03.2020 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka