Chátrání letního kina v Klatovech zastavila EU

Komfortnější zázemí, moderní technologie, větší využití areálu – to vše přinesla rekonstrukce letního kina v Klatovech.

Cílená propagace v Plzni

Klatovské letní kino prošlo opravou před pěti lety. Nový areál neboli víceúčelové kulturní centrum, na který přispěla Evropská unie částkou zhruba 10 milionů korun, má od té doby mnohem širší využití.

„V rámci projektu, který uspěl v rámci Regionálního operačního programu Jihozápad, byly realizovány především tyto stavební práce: stavební úpravy vstupu, veškerého oplocení areálu a zpevněných přístupových ploch, stavební úpravy jeviště, konstrukce pro promítací plátno, stavební úpravy hlediště včetně osazení laviček, vybudování zastřešení části hlediště, stavební úpravy objektu zázemí letního kina, venkovní kanalizace a vodovod, elektroinstalace, kamenná zeď u historické okrouhlé bašty včetně provedení nových zpevněných ploch k baště, stavební úpravy schodišť včetně pořízení a montáže zdvihací plošiny pro osoby s tělesným postižením,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Michaela Šímová.

Díky podpoře Evropské unie z areálu kina vzniklo víceúčelové zařízení s venkovní letní scénou. „Hlediště je zčásti zastřešené a v případě potřeby lze zastřešit i samotné jeviště. Sedačky jsou jednotlivé a sklápěcí, aby na ně nepršelo. Komfort navíc je nesrovnatelný. Kino je zhruba šedesát let staré a rekonstrukce z něj udělala moderní prostor,“ řekl náměstek hejtmana Plzeňského kraje a předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Ivo Grüner.
Původně velkolepý areál za téměř 60 let své existence zchátral, neboť s výjimkou oprav elektroinstalace v roce 1990 neprošel žádnými změnami. Stav vybavenosti areálu i jeho technický stav před rekonstrukcí v roce 2014 byl zcela nevyhovující. Neměl bezbariérový přístup a neodpovídal trendům moderní doby. Letní kino v Klatovech je součástí městské památkové zóny.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka