Chci zas... Lucie míří do amfiteátru za Plazou

Kapela Lucie vyráží po dvou letech na letní turné s názvem „Chci zas…“ a svůj druhý koncert odehraje v Plzni na neobyčejné scéně plzeňského amfiteátru OC Plzeň Plaza, doslova v intimní blízkosti publika.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na soutoku 4 řek, ze kterých vzniká Berounka, rozezní Lucie své rockové instrumenty už 16. června. Předkapelou bude Katya Gapochka, mladá ukrajinská zpěvačka s mrazivě čistým hlasem a osudem, který ji vytrhl ze života v Kyjevě. Před začátkem koncertu se také uskuteční autogramiáda kapely k nedávno vydané fotoknize FOTOGRAFITY v Luxoru OC Plaza. Vstupenky na tento unikátní hudební zážitek jsou k dostání na webových stránkách www.lucie.cz, s jejich koupí doporučujeme neotálet!

Skupina Lucie se svou letní tour „CHCI ZAS…” vyráží letos do třinácti českých měst. Ve čtvrtek 16. června odehraje druhý koncert na venkovní scéně Amfiteátru OC Plzeň Plaza. Areál se pro veřejnost otevře v 18:00, koncert začíná ve 20:00. „Je cítit, že kultura a hlavně živá hudba veřejnosti během covidové pauzy chyběla. I díky jedinečným místům koncertů s  omezenou kapacitou, která přidává na intimnosti show, je o vstupenky velký zájem. Jsme vděční, že s Lucií jejich fanouškové zůstávají, a těm, co si lístek ještě chtějí pořídit, doporučujeme nečekat,“ komentuje management kapely RedHeadmusic.cz.

Fanoušci Lucie se tak po dvou letech opět dočkají oblíbených open air vystoupení. „Těšíme se na open air turné v osobitých prostorech, kde si budeme s lidmi mnohem blíže, než je tomu ve velkých halách. Společně tak zažijeme ohromnou energii, která při živém vystoupení vzniká, a která nám v poslední době hodně chyběla. To jsou okamžiky, které nelze ničím nahradit,“ zvou na koncert členové skupiny Lucie.
Plzeňský koncert bude pro milovníky hudby vskutku mimořádným zážitkem i proto, že si ke svému zdejšímu vystoupení kapela Lucie přizvala jako předskokana mladou ukrajinskou zpěvačku, ženskou polovinu indie-rockové ukrajinské kapely „Gapochka“. (Druhá polovina kapely, kytarista Yevhen Yakshyn, bojuje ve válce o svobodu na rodné Ukrajině.) Na první pohled křehká zpěvačka Katya Gapochka, absolventka kyjevské hudební konzervatoře, disponuje obdivuhodným charismatickým hlasem. Jako mnoho jejích krajanů i ona našla prozatímní útočiště v Praze, kde může v této nelehké době pokračovat ve své tvorbě. „Situace na Ukrajině nás rozhodně nenechává chladnými. Chápeme, že doba je křehká a složitá. Ale hudba lidi spojuje. My jsme rádi, že můžeme i v této nelehké situaci podat pomocnou ruku a ukrajinské umělce takto podpořit. Společným vystoupením můžeme udělat lidem radost a pomoci jim odpoutat se aspoň na chvíli od každodenní reality,“ shodují se hudebníci. Spojení silných melodií Lucie a hlasu mladé zpěvačky na jednom pódiu si fanoušci skupiny zajisté užijí s mrazením v zádech.

David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. i Michal Dvořák budou před koncertem od 14.30 hodin podepisovat v knihkupectví Luxor v OC Plaza jejich unikátní fotoknihu FOTOGRAFITY, v které mohou čtenáři nahlédnout do zákulisí koncertů Lucie i nahrávacích studií, seznámit se s počátky kapely a připomenout si její slavné koncerty.

Na plzeňský koncert navazují další po celé České republice. Následující pátek 24. června skupina zahraje v Českém středohoří v jednom z nejstarších vinařských regionů v Čechách, a to přímo v Třebívlicích ve vinařství Johann W. Koncerty pokračují na již vyprodaném koncertu v Ledárnách Open Air v pražském Braníku (29. června), v Amfiteátru v Mikulově (3. července) nebo třeba v Amfiteátru v Lokti (6. srpna). Letní tour uzavře koncert v Amfiteátru ve Strakonicích, plánovaný na 2. září.
Kapela Lucie pro své fanoušky přichystala na rok 2022 dvě zcela odlišné, a přitom výjimečné koncertní turné. Kromě letní rockové šňůry chystá na podzim dlouho očekávanou halovou show LUCIE V OPEŘE 2022 s originálním aranžmá v doprovodu filharmonie Hradec Králové.
Vstupenky a detailní program LETNÍ ROCK TOUR 2022 „CHCI ZAS …” najdete na webových stránkách www.lucie.cz

KONCERTY LETNÍ ROCK TOUR 2022 CHCI ZAS…
    1) BRATISLAVA / TEHELNÉ POLE / PÁTEK / 10. 6. 2022
    2) ČESKÉ BUDĚJOVICE / LETNÍ KINO / STŘEDA / 15. 6. 2022
    3) PLZEŇ / AMFITEÁTR PLAZA / ČTVRTEK / 16. 6. 2022
    4) OLOMOUC / AMFITEÁTR KORUNNÍ PEVNŮSTKA / ČTVRTEK / 23. 6. 2022
    5) TŘEBÍVLICE / VINAŘSTVÍ JOHANN W / PÁTEK / 24. 6. 2022
    6) PRAHA / LEDÁRNY BRANÍK / STŘEDA / 29. 6. 2022
    7) MIKULOV / AMFITEÁTR / NEDĚLE / 3. 7. 2022
    8) VÝRAVA (u HK) / LETNÍ PARKET / SOBOTA / 9. 7. 2022
    9) SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU / SÁZAVA FEST / PÁTEK / 22. 7. 2022
    10) MALÁ SKÁLA / FOTBALOVÉ HŘIŠTĚ / PÁTEK / 5. 8. 2022
    11) LOKET AMFITEÁTR / SOBOTA / 6. 8. 2022
    12) BUCHLOVICE / AMFITEÁTR / PÁTEK / 26. 8. 2022
    13) ŽATEC / LETNÍ KINO / SOBOTA / 27. 8. 2022
    14) STRAKONICE / AMFITEÁTR / PÁTEK / 2. 9. 2022

VÍCE O LUCII
Lucie je jedna z nejúspěšnějších kapel české hudební historie.  Vstoupila na českou hudební scénu v roce 1988 a za 34 let své existence vydala osm studiových alb, dvě koncertní dvojalba a jeden výběr hitů. Celkem skupina prodala přes milion hudebních nosičů. Jako jediná česká kapela třikrát po sobě vyprodala pražskou O2 Arénu. Za dobu své existence získala skupina 3 České slavíky a 4 ocenění Ceny Anděl. Její poslední album nese název EvoLucie a bylo vydáno v roce 2018 po šestnácti letech.
V roce 2022 chystá skupina pro své fanoušky hned 2 turné
Prvním je letní rocková tour pod názvem “CHCI ZAS …”, se kterou Lucie zavítá do 13 českých měst. Turné odstartuje 10. června v Bratislavě a dále budou navazovat další koncerty po celé České republice. Letní turné pak uzavře koncert ve Strakonicích, který je plánovaný na 2. září. Podruhé se fanoušci s kapelou mohou setkat v rámci podzimního halového turné LUCIE V OPEŘE. Hudebně bude turné naprosto přelomové – Lucie se spojila s dirigentem Kryštofem Markem, držitelem Českého lva za hudbu k filmu Masaryk, který vytvořil nové symfonické aranžmá pro celý program této show. V kombinaci kompletního obsazení skupiny, Filharmonie Hradce Králové a pěveckého sboru se tak chystá téměř dvouhodinový průřez celou tvorbou Lucie. Pražský koncert se uskuteční 12. října v O2 aréně, kapela poté zavítá také do Ostravy, Brna, Pardubic a Bratislavy.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.06.2022 17:00



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka