Chytré hodinky na sport: Jak vám pomohou?

Doba pokročila a chytré hodinky se stanou vaším skvělým pomocníkem nejen při spojení se světem, ale také při kontrole vašeho zdraví a sportovního výkonu. Na oblast sportu se zaměříme v tomto článku. Proč si chytré hodinky zamilujete?

Cílená propagace v Plzni

Mějte pod kontrolou svůj zdravotní stav

Když používáte chytré hodinky delší dobu a sesbírají o vás dostatečné množství informací, můžete díky nim sledovat své zdraví a při samotném sportu být maximálně efektivní. Hodinky v sobě mají senzory, které například snímají vaši tepovou frekvenci. Po nějakém čase tak získáte jasnou představu o tom, jaká je vaše tepovka v klidu, během spánku nebo při sportu. Díky tomu například snadno poznáte, že začínáte být nemocní (tepovka se zvýší i během klidového stavu).

Hodinky Garmin vás donutí k intenzivnějšímu pohybu

Při sportovním výkonu vám udělají skvělou službu chytré hodinky značky Garmin. Právě v nich je zabudovaná funkce známá jako „minuty intenzivní aktivity“. Podle WHO by měl každý člověk strávit týdně alespoň 150 minut nějakou náročnější fyzickou aktivitou. Může to být cokoli. Běh, cvičení jógy, pilates, silové cviky v posilovně, běhání na pásu, jízda na kole nebo na trenažéru, jízda na bruslích, svižnější chůze, zkrátka jakýkoli pohyb. Podle toho, o jak fyzicky náročnou aktivitu se jedná, vám chytré hodinky započítávají minuty intenzivní aktivity. Své si tak splníte buď velice intenzivním během jednou týdně, nebo lehčím cvičením, které opakujete několik dní v týdnu.

Sledujte svůj posun ve fyzické kondici

Chytré hodinky si rozhodně zamilují jak velcí sportovci, kteří ženou sportovní výkony na krev, tak i rekreační sportovci, jimž postačí klidnější pohyb typu chůze nebo jednodušší silové či stabilizační cvičení. Jakýmkoli pravidelným pohybem se vám totiž bude postupně zvyšovat fyzická kondice a svoje úspěchy opět můžete sledovat v chytrých hodinkách. Konkrétně Garmin má ukazatel VO2 max, který je indikátorem kardiovaskulární kondice. Chytré hodinky na základě vaší tepové frekvence a údajů o cvičení vyhodnocují vaši fyzickou kondici a prostřednictvím grafu vám ukazují, jak na tom momentálně jste a kolik dalších uživatelů vašeho věku a pohlaví je na tom stejně jako vy.

Komerční sdělení. Zdroj foto a text: inzerent

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka