Další ligová výhra. Viktorka zvítězila v Jablonci 3:0

Dva góly Tomáše Chorého a potvrzující trefa Modoua Ndiayeho v nastaveném čase. Viktoria Plzeň ve 12. kole FORTUNA:LIGY zvítězila na půdě Jablonce 3:0 a znovu tak navyšuje svůj náskok v čele tabulky.

Cílená propagace v Plzni

Viktoriáni udeřili hned ze své první vážnější šance v zápase. Rohový kop Aleše Čermáka vyrazil Jan Hanuš pouze před sebe na kopačku Jana Klimenta, který dalším centrem na malé vápno našel Luďka Pernicu, jenž ještě hlavičkou prodloužil na Tomáše Chorého a plzeňský dlouhán otevřel skóre utkání.

Také další roh Západočechů byl velice nebezpečný a téměř podobný tomu gólovému. Tentokrát se k němu postavil Lukáš Kalvach, Hanuš jeho nákop podskočil, a tak se míč opět ocitl až u Klimenta. Střelec z domácího duelu proti Bayernu prováhal vhodný moment k zakončení, do toho se ale dostal Jhon Mosquera, jehož pokus byl sražen obranou Jablonce.

Po půl hodině červenomodří rozehráli šikovně standardní situaci a blízko ke gólu hlavou byl Jhon Mosquera, jenže v dobré pozici trefil svého spoluhráče Luďka Pernicu. Poté se o slovo přihlásili také Severočeši, ale dělovka Jana Chramosty mířila mimo tři tyče a dobrý pokus Vladimira Jovoviče vytáhl Jindřich Staněk nad břevno. Po zajímavé první půli se šlo do kabin za stavu 1:0 pro svěřence Michala Bílka.

Odbila hodina hry a zelenobílí mohli vyrovnat, ale Jovovič i ve své další dobré šanci neudělal radost domácímu publiku. A tak přišel téměř okamžitý trest – Mosquera se na levé straně prodral přes jabloneckou obranu, odcentroval na Chorého a ten svou druhou trefou v utkání poslal Plzeň do dvougólového vedení.

V 66. minutě mohl FKJ snížit, po centru Jana Kroba a hlavičce Václava Sejka ale parádní zákrok předvedl Jindřich Staněk. Naopak viktoriáni v nastaveném čase potvrdili svou výhru 3:0 po krásné trefě Modoua Ndiayeho zpoza vápna. Plzeňané tak navázali na ligové vítězství s Mladou Boleslaví a znovu si vytvořili větší náskok na čele tabulky před svými soupeři.

sestavy

FK Jablonec

Hanuš – Akpudje, Heidenreich, Souček (55. Sejk) – Krob (75. Černák), Kratochvíl, Houska, Cools – Polidar, Chramosta, Jovovič

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda, Pernica, Jemelka – Holík, Bucha (88. Ndiaye), Kalvach, Čermák (58. Vlkanova), Mosquera – Chorý (74. Bassey), Kliment (58. Jirka)


statistiky

Branky: 19. Chorý, 63. Chorý, 90+1. Ndiaye, ŽK: Houska, Heidenreich – Kalvach, Rozhodčí: Klíma – Nádvorník, Machač

Diváci: 2426

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka