Další podvodný útok na účet. Policisté varují: Nezadávejte údaje ke kartě!

Policisté upozorňují širokou veřejnost před novým kybernetickým útokem. V žádném případě neklikejte na odkaz a nezadávejte údaje k platební kartě, pokud jste obdrželi SMS zprávu od neznámého příjemce a odkazuje vás k rozkliknuti odkazu!!!

Cílená propagace v Plzni

Kriminalisté z oddělení kybernetické kriminality z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje od včerejšího dne zaznamenali nový podvodný útok, který je šířen prostřednictvím nevyžádaných SMS zpráv na mobilní telefony.

Příjemce zprávy obdrží SMS zprávu ve znění:
 "Dekujeme Ludek, predplatil jste si Sorgames za cenu €50/tydne. Pro zruseni, Sorgames.com/hKwB2Cu“ (text za lomítkem je pokaždé jiný).

Příjemce obdrží zprávu, že si předplatil nějakou službu, následně klikne na odkaz, který jej odkazuje na zrušení služby či anulování předplatného, a tím je příjemce přesměrován na phishingovou adresu a dostane se na platební bránu.

Po příjemci SMS zprávy, který má aktivní účet v platební bráně je dotázán na výběr platební karty a o následné potvrzení. V případě, že nemá účet, je vyzván k vložení údajů k platební kartě. Poškozený by se mohla mylně domnívat, že si ruší službu, předplatné apod. Netuší však, že rozklikne phishingový odkaz, může se stát obětí kyber útoku a přijít tak o veškeré své úspory.

V žádném případě nikdy neklikejte na odkaz v SMS zprávě ke zrušení služby a hlavně nikdy nezadávejte údaje ke své platební kartě!!!

Policisté upozorňují veřejnost, pokud jim přijde zpráva z neznámého čísla a odkazuje na podezřelý link, aby zpozorněli a nenaletěli podvodníkům.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.06.2022 07:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka