DEPO2015 zve školy na novou výstavu o penězích a finanční gramotnosti

Depo připravuje vzdělávací hru, kde žáci plní úkoly, aby si peníze vydělali, utrácejí je a spoří, nebo je mohou darovat. Výstava pomohla již desetitisícům dětí v několika evropských zemích k zvýšení vlastní finanční gramotnosti.

Cílená propagace v Plzni

Proč mají důležité věci v životě nevyčíslitelnou hodnotu? Odkud se peníze berou? Jsou peníze klíčem ke štěstí?

O co jde?

Vzdělávací hra, kde žáci plní úkoly, aby si peníze vydělali, utrácejí je a spoří, nebo je mohou darovat. Výstava pomohla již  desetitisícům dětí v několika evropských zemích k zvýšení vlastní finanční gramotnosti. V multimediálních kvízech si děti otestují získané vědomosti a vydělají si "intelektuální činností".

Ucelený edukativní program sestavený pro konkrétní věkovou skupinu obsahuje 15 multimediálních exponátů, odborné materiály do výuky a podklady pro učitele.

Pro koho?

Výstava je určena dětem od 2. do 7. třídy, lektorský program je přizpůsoben věku každé skupiny. Jsme připraveni přivítat až 350 školních tříd v časovém harmonogramu podle individuálního přání a možností školy.

Jak a za kolik?

Rezervovat 90 minutový vzdělávací program zaměřený na finanční gramotnost je možné na proskoly@depo2015.cz.

Cena za žáka je 50,- Kč. Mimoplzeňským školám je nabízen příspěvek na autobusovou dopravu ve výši 70% nákladů (max. 3000,- Kč).

Pro sociálně znevýhodněné děti, které by si návštěvu výstavy nemohly dovolit, je možný vstup zdarma. Každá třída má možnost využít až pěti těchto vstupů zdarma.

Výstavu, která vznikla z podnětu Erste Group jako součást sponzorského programu Přidaná HODNOTA, připravilo Dětské muzeum ZOOM ve Vídni spolu s Kindermuseum FRida & freD v Grazu. Její českou verzi realizuje Česká spořitelna a DEPO2015. Záštitu nad jejím konáním v Plzni převzali náměstek primátora města Plzně pro oblast ekonomickou Ing. Pavel Kotas a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Mgr. Ivana Bartošová.

4. října 2017 - 18. dubna 2018


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka